Unutamadığımız En İyi 10 Intro/Açılış Videosu

Tadı damağımızda kalan, unutamadığımız en iyi 10 intro/açılış videosunu listeledik. Bakalım beğenecek misiniz?

 Video oyunlarını kendisine hobi olarak belirlemiş; o dünyaları keşfetmeyi, yaşamayı, orada zaman geçirmeyi kafasına koymuş her oyuncu için introların yani başlangıç videolarının yeri ayrıdır.

Oyunların neyle ilgili olduğunu özetleyen ya da o dünyayı bizlere önceden ufak bir tanıtan introlar çoğu zaman unutulmaz deneyimlerimizin işaret taşı olurlar. Sizin de başınıza gelmiştir mesela, bir arkadaşınız size sevdiğiniz bir oyunu sorduğunda ya da o oyunla ilgili bir muhabbete denk geldiğinizde ilk olarak aklınıza açılış video gelir. Bizim de yaşadığımız bu oldu ve neden bunu Oyungezerlerle paylaşmıyoruz dedik. Hatıralarımızda yer eden, gerek kullanılan müziği, gerek atmosferi, gerekse görselleri ile en çok beğendiğimiz 10 introyu listeledik. Bakalım listemizi beğenecek misiniz?

Not: Her zamanki gibi sıralamamız herhangi bir önem derecesini belirtmemektedir.


The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt, birçok açıdan oyuncuların unutulmazları arasında yerini aldı bile. Piyasaya çıkalı daha iki buçuk yıl olsa da şimdiden kült oyunlar, video oyunlarındaki mihenk taşları listesinde kendisine yer bulan oyun sadece açılış videosuyla değil, birçok özelliğiyle gönlümüzde taht kurdu. Müzikleri, atmosferi, kocaman haritası, görsel ve oynanışta sunduğu kalite, hikayesi, karakterleri, Geralt'ın uzayan sakalı... The Witcher 3'ü bugün övmeye başlasam yıl başına anca bitirebilirim sanırım. Ki, CD Projekt Red'in oyuncu dostu politikasından, genişleme paketi yaptık diye 20 TL'ye bizlere neredeyse yeni bir (iki aslında) oyun verdiğinden, birçok şirketin parayla sattığı ufak içerikleri tüm oyunculara ücretsiz olarak vermesinden, oyun piyasaya çıkalı bayağı bir zaman geçsede oyunu hem teknik açıdan desteklemeye devam etmeleri, hem de oyuncu geri dönüşlerine kulak verip gerekli eklemeleri yapmalarından bahsetmeyeceğim. The Witcher 3: Wild Hunt'ın açılış videosu; kullanılan müzik, görsel kalitesi ve anlatım diliyle gerçekten de harika bir video. Bizlere nasıl bir dünyaya atım atacağımızı, neyin peşinde olduğumuzu, neyle karşılaşacağımızı ve kim olduğumuzu çok iyi anlatıyor. Hoş, videoda Geralt'ın neler yapabileceğini tam olarak göremiyoruz ama muhteşem bir üçlemenin finali olan oyunda baş karakterin kim olduğunu bilmek biraz da bizim işimiz olduğundan ona çok takılmıyorum.

BioShock

Hani bazı oyunlar vardır; oyuncuya farklı bir şeyler sunmak, düşüncelere sevk etmek, onlara yeni bir dünya sunmak ister. İşte BioShock serisi bu bahsettiğim oyunlardan. İşlerin göründüğü gibi olmadığı, olayların arkasında farklı fikirlerin yattığı, bulunduğumuz ya da gördüğümüz dünyanın aslında buzdağının tepesi olduğu bir macera. İlk Bioshock oyununa başlarken tam olarak ne bekleyeceğimizi bilemiyoruz. Biraz aksiyon, biraz korku, biraz da merak... Fakat oyunda ilerledikçe biraz önce de bahsettiğim gibi o buzdağının bir de suyun altında yatan kısmı olduğunu öğreniyoruz ve kendimizi bu kısmı santim santim öğrenmek, anlamak için mücadele ederken buluyoruz. Özellikle fikir olarak harika bir üçleme olan BioShock serisi kesinlikle oynanması gerekler listesinin başlarında bulunuyor ve ilk oyunun açılış videosu bizlere nasıl bir dünyaya ya da nasıl bir zihne konuk olduğumuzu çok güzel anlatıyor. 

Borderlands 2

Geldik listemizin en eğlenceli oyununa. Borderlands oyunculara sadece tatmin edici bir oyun deneyimi değil, bunun yanı sıra kahkaha atılacak bolca malzeme de sunuyor. İlk oyunu bitirme şansım olmamıştı, oynadığım kadarından da aklımda pek fazla şey kalmış değil. Fakat ikinci oyun! Borderlands 2; oyun mekanikleri ile harika bir co-op deneyimi sunmanın yanı sıra bir yandan ganimete doyurup, bir yandan da kahkahalar attıran bir yapım. Savaştığımız düşmanların isimleri, bizlere tanıtılma şekilleri, senaryonun işlenişi, diyaloglar, yaşananlar ve tabii ki Claptrap! Borderlands 2'yi üç arkadaş co-op olarak oynadık ve hafızama kazınan şey ne kadar kahramanca savaştığımız, ne kadar iyi oynadığımız ya da ne kadar muhteşem silahlar bulduğumuz değil, ne kadar eğlendiğimiz di. Borderlands 2'nin sunacağı bitmek bilmeyen aksiyon ve eğlenceli anlatım dilinin ilk tadımı olan açılış videosu, The Heavy'nin Short Change Hero isimli şarkısıyla hafızalarımıza kazındı.

Far Cry 3

Rüya gibi bir tatilin cehenneme dönüşmesine şahit olduğumuz Far Cry 3, oldukça eğlenceli ve kanımızı ısıtan bir videoyla başlıyor. Los Angeles'tan gelen bir grup genç, kahramanımızın kardeşi Riley'nin pilot ehliyeti almasını kutluyor. Geziyorlar, yüzüyorlar, dalıyorlar, gece kulübüne gidiyorlar ve son olarak Skydiving yapıyorlar. Burada bahsettiğimiz son cennetin sonu, cehennemin ise başlangıcı oluyor. Çünkü ekibimiz farkında olmadan korsanların adasına iniyorlar ve daha önce sadece izledikleri korku filmlerinde bu sefer başrolü oynadıklarını anlıyorlar. Oyun dünyasının en başarılı kötü adamlarından biri olan Vaas'la tanışmamızı sağlayan Far Cry 3'te Los Angeles'tan gelen şehirli çocuğun oynadığı oyunlar ve izlediği filmlerdeki hayatta kalma, muharebe ve gerilla taktiklerini "İyi de bunlar gerçek hayatta ne işimize yarayacak?" demeden güzel güzel öğrenip sonra da kullanmasına şahit olabiliyoruz.

Half-Life 2

Nasıl her Elder Scrolls oyununa tutsak olarak başlıyorsak, her Half-Life'a da trende başlıyoruz. Hoş, sanki 4-5 tane Half-Life yapmışlar gibi konuştum ve bunun kanayan bir yara olduğunu bildiğim için üzerinde çok durmadan devam ediyorum. İlk oyundan yaklaşık 20 yıl sonrasını konu alan Half-Life 2'de Black Mesa olayında sonra dünyamıza gelen ve insan ırkını köleleştiren Combine'a karşı savaşıyoruz. G-Man'in bize seslenmesi ile başlayan bölümü, intro/açılış videosundan daha çok bir başlangıç sekansı. Doğru adamın yanlış yerde bulunduğunda olaylara ne derece etki edebileceğini söyleyen G-Man'in de dediği gibi dinlenmeyi ne kadar çok hak etsek de iş yine başa düşüyor ve Gordon Freeman bir kez daha dünyayı kurtarmak için kolları sıvıyor.


 

Heart of the Swarm

Blizzard'ın efsanevi strateji oyunu Star Craft'ın neredeyse tüm açılış, oyun içi ve bitiş videoları harikadır. Sadece bu videoları izleyip gaza gelerek o oyunları, ek paketleri alanlar var. Ki, haksız da sayılmazlar. Çünkü Blizzard hem oyunları için nasıl tanıtım ve hikaye video hazırlaması gerektiğini, hem de nasıl oyun yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Star Craft, World of Warcraft, Overwatch ve bu oyunlara çıkan ek paketler bunun en iyi örnekleri. Listemize dahil ettiğimiz Heart of the Swarm açılış videosu ise tasarım, kurgu ve kalite bakımından gerçekten de şaheser niteliğinde. Bünyesinde harika sanatçılara yer veren ve onları verimli şekilde kullanan Blizzard, her seferinde ağzımızı açık bırakmayı başarabilen nadir firmalardan biri. Heart of the Swarm ise yaklaşık 15 saatlik hikaye ve sonu olmayan online modu ile Star Craft aşıklarının baş taçlarından biri.

Fallout

Muhteşem bir serinin ilk üyesi, harika bir hikayenin ilk sayfası olan Fallout bizlere oldukça ilgi çeken ve derin şekilde hazırlanmış bir dünya sundu. Hikaye kurgusu, olayların nasıl buralara kadar geldiğini detaylı şekilde açıklayan geçmişi ve felaket sonrasını yansıtan dünyası ile bizleri kendine hapseden Fallout, birçok açıdan nasıl kurgusal bir dünya yaratılır sorusunun en iyi cevaplarından biridir. Bu muhteşem olduğu kadar çarpık dünyaya ilk adımımızı attığımız birinci oyunun videosu ise başlangıcı ve ilerleyen dakikaları ile tüm bu anlattıklarımı hem görsel, hem de anlatım dili ve yoluyla harika şekilde özetler. Fallout dünyası, karakterleri, yaşanan olaylar, yaptığımız seçimler, farklı topluluklar... Üzerine konuşulacak, tartışılacak, incelenecek o kadar çok şey sunar ki bizlere, ona aşık olmamak elde değil. Anladığınız üzere sıkılmadan günlerce bu oyun ve dünyası üzerine konuşabilirim. Fakat bu seferlik lafı kısa kesiyorum ve sizleri Fallout dünyasının bizleri ilk kez karşıladığı o videoyla başbaşa bırakıyorum.

Şunu da eklemesem olmaz: Fallout Tarihçeleri - Bölüm 1

Civilization VI

Strateji oyunları arasında kendisine farklı ve hak edilmiş bir yer ayıran Civilization, serinin her yeni üyesi ile sevenlerinin yüzünü birkez daha güldürebilen nadir yapımlardan olmuştur. Tamam, serinin bazı üyeleri beklenen muhteşem sıçramayı yapamamış olabilir ama kabul edelim, her Civilazition oyunu bünyede heyecan ve tatmin hissinin eksikliğini yaşatmayan oyunlar oldu. Herhangi bir (ya da en sevdiğiniz) ulusu alıp onlarla birlikte yazılı (kaydedilmiş) tarihin gördüğü tüm gelişmeleri ve olayları yaşamak, zaman zaman sıkışıp zaman zaman da rakiplerinizi ezip geçmek her zaman Civilization'ın kendine has tadını bırakır damaklarımızda. Oyun için hazırlanan açılış videosu ise tüm bu süreçleri hem görsel hem de kurgusal olarak çok güzel anlatıyor. Keşfedeceğimiz topraklar, çalışmalarımızın meyveleri olacak teknolojik ve kültürel gelişmeler, kimi zaman topraklarımızı savunmak, kimi zaman da topraklarımıza yenilerini katmak ya da bize karşı tehdit olduğunu düşündüğümüz bir başkasını ortadan kaldırmak için verdiğimiz savaşlar. Hepsi burada ve hepsi çok güzel anlatılmış.

Company of Heroes

Warhammer 40,000: Dawn of War'un da arkasındaki ekip olan Relic Entertainment'in elinden çıkan Company of Heroes, bizleri İkinci Dünya Savaşı'nın en kanlı ve en ünlü anlarından biri olan Normandiya Çıkartması ile karşılar. Daha önce başka oyunlarda ve filmlerde de gördüğümüz, her seferinde yürekleri dağlayan o klasik sahnelerin yaşanan gerçek olaylardan esinlenilerek yaratıldığını bilmek insanda "Yine mi ya!" hissinin oluşmasını engeller. Ki, Kurtuluş Savaşı'nda düşünmeden canlarını vermiş, kahraman demenin neredeyse küçümseme olduğu şanlı kadın ve erkeklerin torunları olarak bunun nasıl bir acı olduğunu ilk elden biliriz. Bu yüzden bizim gibi duygusal toplumlarda daha da büyük etkiler bırakır bu sahneler, bu yüzden unutamadığımız açılış videoları arasında yer alır Company of Heroes'un açılışı. Bu tip konular ne zaman açılsa aynı şeyleri söylerim, yine söylüyorum: Umarım birgün biz de kaliteli bir yapımla (şu ana kadar gördüklerimizden de kaliteli) muhteşem bir fedakarlık, vatanseverlik ve insanlık örneği gösteren atalarımızın ne çektiğini, nasıl birer kahraman olduklarını ve düşmanlarına bile ne güzel davrandıklarını anlatıp hak ettikleri saygı duruşunu layığı ile yapabiliriz.

Dark Souls 3

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden biri olan Dark Souls, bunun yanı sıra benim kendisi için en üzüldüğüm serilerden de biridir. En zor oyun diye anılmaya başladığından beri gövde gösterisi için biçilmez kaftan olan Dark Souls; "Ben Dark Souls'u bitirdim, sen daha bunlarla mı uğraşıyorsun?", "Biz Dark Souls'u darbe almadan oynuyoruz gardaş.", "Siz daha X oyunda kolay, normal zorluk derecelerinde boğuşurken ben Dark Souls'ta bossları Rekt eyliyorum." gibisinden ben inanılmazım, ben özelim tatminlerinin yaşandığı bir oyun oluverdi. Oysa Dark Souls, oyun içinde detaylı anlatılmayan fakat oldukça derin bir hikayeye sahip; hikayesi, kurgusu, ve oynanış mekanikleri ile fark ettirmeden oyuncunun kendisini felsefi bir tartışmanın ögelerinden biri haline getiren harika bir yapımdır. Dark Souls serisinin tüm açılış videoları başarılıdır ama üçüncü oyunun açılış videosu daha bir tatlı, daha bir olmuş hissi veriyor bana. Hem bu yüzden, hem de listeye aynı seriden birçok oyun koyup diğer oyunlara haksızlık yapmamak için son oyunun videosunu seçtik.

Listemizde sadece 10 isme yer verdiğimiz için birçok oyunu konuk edemedik. Biliyorum, listeyi bitirdiğiniz anda "E, hani X oyun", "Böyle bir liste yapıp Y oyundan nasıl bahsetmezsiniz?" diyeceksiniz. Bunun sebebi listeyi çok da uzatmamak ve okurlarımızı uzun uzun okumalarla sıkmak istemememiz. Çünkü oyunları seviyoruz ve kendilerinden konu açılınca iki kelam etmeden duramıyoruz. Kısacası kendimizi tutamayız ve o listeyi uzattıkça uzatırız.

Bu yüzden daha önceki listelerimde de olduğu gibi mikrofonu sizlere bırakıyorum sevgili Oyungezerler. Bizim aklımıza gelmeyen, hafızamızda birazcık derinlerde kaldığı için listede kendine yer bulamayan ya da belki de varlığından bile haberdar olmadığımız ne gibi mücevherler var? Hangi oyun introları/açılış videoları sizin ilk 3 listenize girer?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum