Valkyrae İzlenme Sayılarında Pokimane'i Geçerek Zirveye Kuruldu

Genel sıralamadaysa 63.

Geçen yılın başında Twitch'ten YouTube'a geçen Rachel 'Valkyrae' Hofstetter dünyanın en hızlı büyüyen yayıncılarından biri oldu diyebiliriz. Elbette pandeminin de etkisiyle evlere kapanan insanların daha çok yayın izlemeye başlamasının da bunda büyük bir etkisi var, ama Valkyrae başarısını aynı zamanda Among Us yayınlarına da borçlu.

2020'nin en çok izlenen oyunlarının başında gelen Among Us, yayıncılarını da ihya etmiş durumda.

Stream Hatchet'in yayınladığı rapora göre Valkyrae, Ocak - Aralık 2020 arasındaki verilere göre Pokimane'i geride bırakarak dünyanın en çok izlenilen kadın yayıncısı olmayı başardı. Vakyrae'nin yıllık izlenme süresi 23.6 milyon saatin üzerindeyken, Imane 'Pokimane' Anys ise 23.3 milyonda kalmış.

Aradaki 300 bin saat kulağa çok gibi gelse de bu yayıncıların izleyici sayılarını düşündüğümüzde gerçekten de ufak bir fark. 2020 yılında erkek ve kadın yayıncılar arasındaki izlenme farkları da yavaşça kapanmaya başladı ama hala kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Valkyrae kadınlar arasında birinci olsa da, işin içine erkekleri de katınca sıralamada 63. sıraya kadar geriliyor.

Araştırmaya göre 2019 ile 2020'nin izlenme sayıları arasında %81 civarında bir artış söz konusu. Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte izlenme sayılarında genel bir düşüş yaşanacak mı, bunu da ileriki dönemlerde görürüz (umarım).

Bu arada yine araştırma kapsamında yapılan ankeye göre video oyunu yayınlarını izleyenlerin yaklaşık %30'unu kadınlar oluşturuyor, ama Twitch'in ilk 250 büyük yayıncısında bu oran sadece %2'ymiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum