Valorant'ın 1.09 Yaması İle Operator'e Ciddi Bir Nerf Geliyor

Zamanı gelmişti.

Daha önce açıklanan ve Valorant oyuncularının merakla beklediği Operator nerf’ü, 1.09 yaması ile birlikte oyuna eklenecek. Operator oyuncularının hareket kabiliyetini büyük bir miktarda kısıtlayacak olan yamada, Viper’a çok ihtiyaç duyduğu bir buff ve yeni güncellemeler de geliyor.

Öncelikle gelin, yamanın ana odağı olan Operator nerf’ünden bahsedelim.  Öncelikle silahın değeri artık 5000’e yükselmiş durumda. Bu da ekipmanınız, zırhınız ve gerekirse ikincil silahınız için çok daha fazla para biriktirmeniz gerektiği anlamına geliyor. Eğer takımdaki rolünüz Operator ise, ekonominize eskisinden de çok dikkat etmeniz gerekecek.

Operator’ün dürbün modunda hareket hızını yüzde 76’dan yüzde 72’ye çeken geliştiriciler, silahın ofansif kabiliyetlerini bir nebze olsa da sınırlamış. Hareketli halde silahın isabet noktasının düzelme hızı da yüzde 30’dan yüzde 15’e çekilmiş. Sıkı CS:GO takipçileri bu düzenlemeleri çok net şekilde hatırlayacaktır. Daha önce CS:GO’nun baş belası olan AWP de bir müddet boyunca agresif oynanabilmiş fakat Valve’ın getirdiği benzer düzenlemeler ile şu an bulunduğu noktaya gelmişti.

Kısacası Riot Games, Operator’ün agresif oynama biçimini bir nebze de olsun düzeltmiş gibi görünüyor. Buna ek olarak 1.09 yaması ile birlikte Brimstone’un Kuvvet İşareti ve Viper’ın Asit Havuzu ile Viper’ın İni gibi yeteneklerin buff gelmiş durumda.

Oyunun yeni güncellemesinin detaylarına buradan erişebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum