Valve, Artifact'in Baş Tasarımcısıyla Yollarını Ayırdı

Artifact herhalde geçmişe gömülecek

Bundan birkaç gün önce Valve Software donanım ve sanal gerçeklik ekiplerinde çalışan 13 isimle yollarını ayırdığını duyurmuştu. İşte bu işten çıkarmalara iki isim daha eklenmiş ve bu iki isim de Valve'ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Artifact için son derece önemli isimler. Oyunun baş tasarımcısı Richard Garfield ile Magic: The Gathering üzerinde çalışmış tanınmış isimlerden Skaff Elias.

Richard Garfield ile Skaff Elias, Wizards of the Coast'tan ayrıldıktan sonra Three Donkeys ismindeki kendi firmalarını kurmuş, bundan dört yıl önce de Artifact ekibine liderlik etmek üzere Valve'a katılmışlardı. Artifact'in büyük bir başarısızlık öyküsü olduğu malumunuz ve görünüşe göre Valve da oyundan ümidini kesmiş durumda.

Garfield konuyla ilgili "oyunun çıkışında yaşanan sorunları düşününce bu karar bizi şaşırtmadı, ekip oyun için çok hevesliydi ve iyi bir ürün olduğuna güveniyordu, ama açıkça gördük ki oyunu istediğimiz noktaya taşımamız hiç de kolay olmayacak. Bu karar birçok sebepten dolayı mantıklı" diyor.

Artifact'in daha ne kadar devam edeceği merak konusu. Oyunun resmi Twitter sayfasında 21 Aralık 2018'den beri bir hareket yok, Steam sayfasındaki en son haber ise 29 Ocak tarihli yama haberi. Bu da ayrı ilginç, çünkü oyun 7 Şubat'ta yeni bir yama daha almıştı ama bununla ilgili bir haber de girilmedi.

Ocak 2019'da günlük ortalama 2789 oyuncunun oynadığı Artifact, Şubat ayında 651'e, son 30 günde ise 428'e kadar geriledi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum