Valve Artık Steam Controller Üretmeyecek

Eldekiler de %90 indirimle satılıyor

Valve, Steam Controller üretimine son veriyor. Dün gece sonbahar indirimlerinin başlamasıyla birlikte bazı oyuncular Steam üzerinden satışı yapılan Steam Controller'da da inanılmaz bir indirim olduğunu fark ettiler. Bu özel kontrolcüler %90 indirimle yalnızca 5$'a satılmaya başlanmıştı (normal satış fiyatı 50$). Elbette işin içine kargo masrafı da giriyor ama gördüğüm çoğu görsele göre kargosuyla birlikte bile 12-13$, yani yaklaşık 80 liraya gelmiş oluyor.

Elbette bu kontrolcünün satıldığı ülkeler arasında Türkiye yok, o yüzden biz Steam Controller sayfasına girdiğimizde bir satın alma düğmesi göremiyoruz. Aynı durum Steam Link için de geçerliydi, çılgın indirim dönemlerinde bile gerekli düğme çıkmadığı için satın alamıyorduk.

Ancak bu indirimin sebebi meğer stokları bitirmekmiş, çünkü kontrolcünün sayfasında 'sınırlı sayıda kalmıştır' ibaresi var. The Verge Valve ile irtibata geçmiş ve bu parti eridikten sonra Valve'ın artık Steam Controller üretmeyeceğini öğrenmiş. Tam bir dükkanı kapatıyoruz satışı yani bu.

Acaba Valve'ın gelecek planlarında Steam Controller 2.0 var mı, o yüzden mi bu versiyonunu üretimini durdurdular, o kısım bir muamma. Ancak Valve'ın oyun konusunda biraz daha VR'a yöneldiğini düşünürsek, geleneksel kontrolcülere artık önem vermeyeceği sonucuna da varmak mümkün.

Keşke bize de satışı olsaydı da beşer dolardan biz de birer Steam Controller alıp arşivimize katabilseydik.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum