Valve Daha Gerçekçi Oyunlar Yaratmak İçin Yeni Psikologlar Arıyor

Yeni oyunlar yolda diyebilir miyiz?

Valve geliştireceği yeni video oyunların gerçekçiliğini artırmak ve daha etkileyici deneyimler sunmak için bünyesine yeni psikologlar katacağını açtığı iş ilanıyla duyurdu.

Valve'ın resmi web sayfasında yayınladığı ilana göre firmanın Bellevue ofisinde çalışmak üzere "geniş çapta yetenekleri ve derin uzmanlığı olan kişiler" aranıyor. "Valve'da çalışan psikologlar firmadaki bir çok girişime katkıda bulunurlar ve kendilerinden takım çalışmasına öncelik vermeleri beklenir" diyor ilanda.

Valve, son yıllarda bünyesine psikologlar da katmaya başlamıştı. Stüdyo, oyunlarını daha da gerçekçi hale getirmek için oyuncular arasında çeşitli deneyler de yürütüyor, hatta bunlardan bir tanesi oyuncuların oyun oynarken ne kadar terlediğini veya ne kadar uyarıldığını da ölçüyordu. Valve o deneyde oyuncuların heyecan, uyarılma ve terleme seviyelerini Left 4 Dead'e yansıtarak oyun deneyiminin daha etkileyici olmasını sağlamıştı.

İlanda adayların oyuncular için yeni deneyimler yaratmak üzere yeni donanım teknolojilerini de araştırması gerektiği belirtiliyor. Half Life: Alyx'in gerçekçiliğini düşünürsek, Valve'ın bu konuda doğru yolda olduğunu da söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum