Valve, Half-Life Alyx Öncesinde Çok Sayıda Oyunu İptal Etmiş

Aralarında Half-Life 3 de var

Geoff Keighley, interaktif hikaye kitabı Half-Life: Alyx – Final Hours'ı Steam üzerinden yayınladı. 18,5 liraya satılan bu kitap / belgeselde Keighley, Valve'ın iptal ettiği tüm oyunları da detaylı biçimde anlatmış. Görünüşe göre Valve bazılarını tahmin ettiğimiz, bazılarınıysa ilk kez duyduğumuz çok sayıda oyun projesine başlayıp rafa kaldırmış.

İptal edilen oyunlar arasında elbette Half-Life 3 de var, ama bunun yanı sıra açık dünyada geçecek olan Left 4 Dead 3 de bulunuyor.

Half-Life 3 normalde Source 2 oyun motorunu kullanacakmış ve Left 4 Dead'den oynanış ilhamı alan bir oyun olacakmış. Prosedürel yaratılan içerikler gibi özelliklere sahip olması düşünülen bu oyun, Source 2 motorunun o dönem hazır olmaması yüzünden iptal olmuş. Half-Life 3 üzerinde 2013 ve 2014 yılları arasında neredeyse 1 sene çalışmış Valve.

Aynısı Left 4 Dead 3'ün de başına gelmiş diyebiliriz. Aynı anda ekranda yüzlerce zombi içermesi planlanan oyun da yine Source 2 motoru yüzünden gümbürtüye gitmiş.

İptal olan bir diğer oyun ise kod ismi RPG olan bir RPG :) Oldukça yaratıcı bir kod isme sahip olan bu oyun The Elder Scrolls, Dark Souls ve Monster Hunter gibi oyunlardan esinlenilen ve parçalar halinde yayınlanan bir oyun olacakmış ama konsept aşamasından ileri gidememiş. Bu fikir iptal olduktan sonra, üzerinde düşünülen özelliklerden yola çıkılarak DOTA karakteri Axe'ı konu alan yine tek kişilik bir RPG fikri ortaya atılmış ama bunun da iptal olması uzun sürmemiş.

Yine bir Minecraft tarzı voxel oyun olarak A.R.T.I. de yolun sonunu göremeden iptal edilen oyunlardan biri. A.R.T.I. sonradan bir VR oyunu olarak diriltilmek istenmiş ama Half-Life: Alyx üzerinde çalışmalar yoğunlaşınca tekrardan rafa kaldırılmış.

Bunların dışında Alyx geliştirilirken iptal edilen birkaç tane de VR oyunundan bahsediyor Keighley. Kerbal Space Program ekibinin yeni projesi SimTrek, "Shooter" kod adlı bir VR nişancı oyunu, Marc Laidlaw önderliğinde bir Half-Life VR projesi olacak Borealis, yine bir Left 4 Dead projesi olan Hot Dog da gün yüzü göremeden iptal olan yapımlar arasında.

Bunca proje çöpe giderken Valve karşımıza Artifact ile çıkmıştı, bunu da unutmamak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum