Valve, Half-Life: Alyx Öncesinde Index Stoklarını Yenileyecek

Kapanın elinde kalacak

Valve'ın Half-Life: Alyx'in duyurulmasıyla birlikte büyük bir hızla tükenen Index stoklarını oyunun çıkışından önce yenilemeye çalışacağını biliyorduk ve yapılan açıklamayla bu durum kesinlik kazandı. Valve'ın Index VR seti, oyunun duyurulmasının ardından 100 binin üzerinde satmış ve tüm stoklar tükenmişti. Normalde stok yenilemesi daha hızlı biçimde yapılacaktı, ancak Corona virüsünün Asya'daki üretim zincirini etkilemesi Index setlerini de vurdu ve oyunun çıkışına yaklaşık iki hafta kalmasına rağmen stoklar hala yenilenmedi.

Valve, Twitter üzerinden yaptığı resmi açıklamayla 9 Mart Pazartesi günü Index stoklarını yenilemiş olacağını açıkladı. Bu süre içerisinde kaç cihaz üretilebildiği bilinmiyor ama kesin olan bir şey varsa o da satışa sunulacak tüm Index cihazlarının neredeyse aynı gün içerisinde tükenmesinin beklendiği. Bu yeni stok da tükendiği an bir sonraki parti için en az 1 ay beklemek gerekecek.

Valve Index hiç de öyle ucuz bir cihaz değil, yaklaşık 1000 dolarlık bir fiyat etiketi taşıyor. Ancak bu VR setine gösterilen ilgi muazzam boyutlarda, Valve'ın Half-Life: Alyx ile ne kadar doğru bir iş yaptığını da buradan anlayabiliyoruz.

Valve Index, Steam üzerinden satın alınabiliyor ama tahmin edebileceğiniz gibi satın alınabilen ülkeler arasında Türkiye yok. Zaten Steam Link'i de satın alamıyorduk, Valve donanım anlamında bizi yok görmezden geliyor maalesef. Resmi satışı olmadığı için de bazı satıcılar bu cihazı fahiş fiyatlarla satmaya çalışıyor burada. Hep alıştığımız şeyler yani :)

Half-Life Alyx, 23 Mart'ta Steam üzerinden yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum