Valve'ın Steam'i İyileştirme Turunda Bu Sefer Gruplar Var

Eski sistem spamcılara yaramış

Valve'ın Steam'i geliştirme çalışmalarının bu seferki konuğu Steam topluluk grupları oldu. Gruplara katılma sürecini basitleştirmeyi ve onların spam yapanlar tarafından kötüye kullanımını azaltmayı amaçlayarak, topluluk gruplarını daha iyi bir hale getirmek istiyorlar. Valve, mevcut sistemin eğer Steam "küçük ve basit bir yer" olsaydı sorunsuz bir şekilde işleyebileceğini söylüyor, ancak şu anda böyle bir şey söz konusu bile değil.

Birinci sorun, eski sistemde sadece iki tür grup vardı: Herkese Açık, herkese açık olan grup; Özel, davet gerektiren grup. Ancak davet beklerken, kapalı bir grubun mantıklı olduğu durumlarda dahi, olayın olması gerekenden daha karmaşık ve zor olduğu belirtiliyor.

Böylece, Valve, kullanıcıların girmek için talep göndereceği yeni bir Steam grup türü "Kısıtlı" (Restricted) grubu uygulamaya koydu. Başvurular, isteği onaylama yetkisi olan grup yöneticilerine gidecek. Kısıtlı gruplar, önceki iki grup türü arasına girecek.

>Steam Mağazası Çok Daha Özelleştirilebilir Olacak

Valve, "Daha önce 'Özel grup' olan herhangi bir grup, kullanıcıların grubunuza katılmak için istek göndermesi gereken 'Kısıtlı' gruba dönüştürülecek. Bu, grup sahibi tarafından her zaman değiştirilebilir. Grubunuz şu anda 'Kısıtlı' durumundaysa ve türü 'Kapalı' olarak değiştirirseniz, grup için yapılan bütün istekler iptal olacak. Eğer grubunuzu 'Kısıtlı' durumdan 'Herkese Açık' olarak değiştirirseniz, bekleyen tüm istekler onaylanacak," diyor.

Valve ayrıca, grup davetlerinin seneler içinde yardımseverlikten spama dönüştüğünü ve organize spamcıların büyük ölçekte gruplar oluşturmak için botlar kullandığını belirtiyor. Yeni gruplar oluşturan spamcılar, rastgele Steam kullanıcılarını davet etmek için botlar kullanıyor ve yeterince geniş bir kitleye ulaştıktan sonra bu grupları, üyelere sık sık duyuru yaparak çeşitli internet sitelerini ya da teklifleri tanıtmak için kullanıyor. Bu yeni özellikler ve iyileştirmeler, Steam gelen kutunuzda görünen spam grup davetlerini ortadan kaldırırken, ilgilendiğiniz gruplara katılmayı kolaylaştıracak.

>Xbox One'ın Üç Yeni Oyun Koluyla Tanışın

Valve, bazı zamanlarda, açıkça spam için oluşturulan yeni grupların sayısının meşru gruplarınkinden daha fazla olduğunu söylüyor. Buna çözüm olarak, artık grup davetiyeleri yalnızca Steam arkadaş listenizdeki kişilere gönderebileceğiniz bir sistem var. Bu halen, arkadaşlarınızla takılmak ya da benzer ilgi alanlarına veya başarıya sahip insanlar için kısıtlı bir grup oluşturmak için kapalı bir grup oluşturmanın yaygın kullanımlarını koruyormuş.

Bununla birlikte, önümüzdeki haftalarda toplu olarak oluşturulmuş ve yalnızca spam amaçlı olarak bulunan grupların ağlarını belirlemeye ve yasaklamaya başlanacağı da söyleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum