Valve, Steam'in Öneri Algoritmasına Yeni Değişiklikler Ekledi

Topluluğun geri bildirimleri işe yaradı

Bildiğiniz üzere Valve, Steam'in öneri algoritmasında geçtiğimiz hafta önemli bir değişiklik yaptı. Platformun bu değişiklik ile "sevebileceğimiz" oyunları daha fazla önereceğini belirten firma, açıkladıkları test verileri ile de sistemin oldukça verimli çalıştığını ifade etmişti. Fakat bağımsız yapımcılardan gelen geri bildirimler, oyunlarının istek listelerinden düştüğüne işaret ediyordu. 

Valve, bu geri dönüşleri dinleyerek sorunu çözmek için algoritmaya bir güncelleme daha getirdi. Geniş çaplı bir araştırma yapan firma, bu kez sorunun oyunların içerisinde bulunan "Buna Benzer Ürünler" kısmından kaynaklandığını fark etmiş.


Firmanın Steam forumlarındaki tam açıklaması şöyle: "12 Eylül'de yaşanan değişikliğin ardından pek çok oyun, diğer oyunların sayfalarında bulunan "Buna Benzer Ürünler" kısmına girdi. Fakat maalesef bu bölüm de sık sık değişen bir bölüm değil. Bu yüzden buraya yeni oyunların girmesi bir hayli zorlaştı. Bu kısım için amacımız ve hedefimiz asla böyle olmadı fakat zaman içerisinde bu kısım oldukça değişti.

"Yeni güncelleme ile bu bölgede görülebilecek oyunları güncelledik ve oyunculara yakın olan pek çok oyunu buraya ekledik. Buna ek olarak oyuncuların sahip olduğu oyunları da gösteren bir bug'ı ortadan kaldırdık."

Hatırlarsanız Valve'ın yeni sisteminin "kaos" yarattığını belirten kişi, ScourgeBringer'ın yapımcısı Thomas Altenburger olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile sistemin bağımsız oyunları bitirdiğini belirten yapımcı, bu güncellemenin ardından istek listelerine eklenme sayılarının biraz da olsa arttığını belirtmiş.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum