Valve'ın PC Tabanlı Bir El Konsolu Üzerinde Çalıştığı Belli Oldu

Detaylar gelmeye başlıyor

SteamDB'nin geliştiricisi Pavel Djundik dün Steam yazılımının son versiyonunda keşfettiği terimleri açıklamış ve Valve'ın bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabileceğini söylemişti. Bu oyun konsolunun ismi SteamPal veya Neptune ismiyle geçiyor dosyalarda.

ArsTechnica ise bu konuda yeni bilgilere ulaşmış, Valve gerçekten de bir konsol üzerinde çalışıyormuş ama bu Switch benzeri, PC tabanlı bir taşınabilir el konsolu.

SteamPal kod ismine sahip olan bu cihaz aslında bir PC; gamepad kontrollerine ve dokunmatik ekrana sahip. Yani Joy-Con'ları olmayan bir Nintendo Switch gibi düşünebilirsiniz.

Konsolda işletim sistemi olarak Linux yer alacak ve en önemli bilgi de bu konsolun uzun süredir geliştirilmekte olduğu ve bu yılın sonunda piyasaya çıkmasının beklendiği. Konsolda görüntüyü TV veya büyük monitörlere aktarmaya yarayacak bir USB-C portu da bulunacakmış.

Şu anda da piyasada özellikle Çin kaynaklı benzer oyun cihazları var aslında. Mesela akla ilk gelenlerden biri GPD ve Aya Neo. Zaten SteamPal da benzer bir yol izleyecekmiş, içerisindeki yonga seti Nvidia değil Intel veya AMD olacak.

Henüz ortada ekran büyüklüğü, çözünürlük, hafıza, depolama kapasitesi gibi bilgiler yok; ama artık bilgiler yayılmaya başladığına göre Valve'dan bu konularda bir resmi açıklama yapmasını bekleyebiliriz.

YORUMLAR
sSnake
26 Mayıs 2021 13:12

Dikkat etsinler de Nintendo ile alakalı bir patent ihlali potu kırmasınlar bu sefer de. Yoksa Valve'ı satsalar anca Nintendo'yu tazmin ederler.

Açıkçası pek ümidim yok başarılı olacağından her ne kadar kulağa hoş gelse de. Son zamanlarda Microsoft ile kapalı kapılar ardında yakın ilişkileri göz önünde bulundurulursa belki de yanında GamePass cloud desteğiyle gelir. Böylece fazlaca donanım sarfiyatı gerektirmeden cihazı uygun bir fiyata sunabilirler. Çünkü özellikle fiyatın ideal olması şart. Halihazırda Valve'ın donanım konusunda bir hayli kötü ünü göz önüne alınırsa yüksek fiyattan anca koyu Valve hayranlarına satarlar birkaç yıl sonra da fişini çekip rafa kaldırırlar her zamanki gibi.

Parolamı Unuttum