Advertisement

Valve'ın Sessizliği, TF2 Mod Geliştiricilerini Harekete Geçirdi

Anlaşma iptal!

Bildiğiniz üzere bir süredir Team Fortress 2 topluluğu ve Valve arasında bitmek bilmeyen bir savaş var. Geçtiğimiz haftalarda oldukça barışçıl bir eylem düzenleyen oyuncular, Valve'ın TF2'yi bulunduğu çukurdan çıkartmasını talep etmişti. Fakat Valve'dan beklenen açıklamalar gelmeyince, topluluk bir kez daha harekete geçti.

Oyunun en önemli modları olan Open Fortress ve TF2 Classic, 2021 yılının Eylül ayından beri indirime kapatılmış durumda. Oyunu eksi günlerine çeviren bu iki modun indirime kapatılmasının ardında ise Valve ile gerçekleşen bir "anlaşma" yatıyordu. Mod geliştiricileri, Valve'ın durumlara sessiz kaldığını ifade ederek servislerine bir kez daha başladıklarını sitelerinden duyurdu.

Her iki modun resmi sitelerinde de benzer açıklamalar bulunuyor. Valve'ın kendilerine ulaşarak indirmeleri durdurmalarını "rica ettiği" ikili, stüdyonun kendilerine resmi mod sözü verdiğini ifade ediyor. Kısacası Valve, bu iki modu da resmi olarak tanıyacak ve Steam üzerinde çıkış yapmalarını sağlayacaktı. Fakat geliştiricinin verdiği sözü tutmaması, geliştiricileri bir kez daha harekete geçirmiş.

Valve'ın TF2'den ve topluluğundan ne istediği ise merak konusu...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum