Vampire: The Masquerade - Bloodlines'a Evrim Geçirten 5 Mod

Bu şaheseri oynamayan kalmasın

Vampire: The Masquerade - Bloodlines tüm zamanların en iyi aksiyon RYO oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Oyunun çok ciddi bir hayran kitlesi var ve zaten bu yüzden Bloodlines 2 duyurusu ve devamında gelen haberler bu denli ilgi görüyor. Hiçbirimiz Bloodlines'ın o kendine has müthiş havasının bozulmasını istemiyoruz, bu yüzden de Bloodlines 2'den de beklentilerimiz çok yüksek.

Ancak 16 Kasım 2004'te piyasaya çıkan Bloodlines, o dönem eleştirmenleri de ikiye bölmüştü. Oyunun hikayesi, anlatımı, oyuncuya sunduğu seçenekler ve özgürlük övülürken, teknik sorunların tüm bunları gölgelediği de kabul ediliyordu. Zaten bu yüzden ilk zamanlarında oyunun satışları beklenenin çok altında kaldı. Ama bir yandan da oyun için 'kusurlu bir başyapıt" nitelendirmesi yapılıyordu. Tüm kusurlarına rağmen oyun pek çok basın kuruluşundan yılın rol yapma oyunu ödülünü kazanmayı başardı ve sadık bir hayran kitlesi oluşturdu kendine.

Bu noktada devreye yavaş yavaş mod yapımcıları girmeye başladı ve hazırladıkları modlarla oyunun çehresini değiştirdiler. Bunların elbette en önemlisi oyunun hatalarını düzeltmeyi görev edinen Unofficial Patch olsa gerek.

Nexus Mods, GOG için kısa bir "Vampire The Masquerade: Bloodlines'ın olmazsa olmaz modları" listesi hazırlamış, bu liste sayesinde eğer hala oynamadıysanız siz de bu şahesere bir şans verebilir, oynadıysanız da neler değişmiş diyerek tekrar kurabilirsiniz. Bloodlines 2 öncesinde ilk oyunu oynamak hiç de fena fikir olmayabilir zaten.


Vampire The Masquerade - Bloodlines Unofficial Patch

Az önce de söylediğim gibi Unofficial Patch, Bloodlines'ı sonradan oynamak isteyenler için olmazsa olmaz bir mod. Sürekli olarak güncellenen bu mod (son güncellemesine 31 Mayıs'ta kavuştu), yıllardır oyundaki çoğu hatayı ve rahatsızlık verici kısmı düzeltmekle kalmadı; oyundan kesilmiş içerikleri de ekledi, diyaloglardaki sorunları da giderdi, dokuları da düzeltti. Hatta oyuncuların hayatını kolaylaştıracak opsiyonel değişiklikler ve yenilikler de ekledi oyuna.

Oyunun GOG versiyonuna sahipseniz zaten Unofficial Patch otomatik olarak oyununuza uygulanıyor, ama farklı versiyonları oynamak istiyorsanız o halde bu modu ModDB sayfasından (veya kopyasını NexusMods'tan) indirip kurabilirsiniz.

Dev0lved ENB

Ben şahsen ENB modlarını çok seviyorum, gerek Skyrim'de, gerekse The Witcher 3'te de kullanmıştım. Oyunun atmosferini gerçekten de ciddi biçimde değiştiriyor ve görselleri çok farklı boyutlara taşıyabiliyorlar.

Dev0lved ENB de Bloodlines'ın en popüler modlarından biri. Gölgelere daha fazla derinlik kazandıran ve sahnelere neon tarzı parlamalar ekleyen bu mod ile bazı sahnelerde görüntünün keyfini çıkarmak için oyunu bırakıp sağı solu inceleyeceğinizi de söyleyebilirim.

Bu modu Nexus Mods sayfasından indirebilirsiniz.

Playable NPCs

Eğer oyunu sürekli aynı karakterlerle oynamaktan sıkıldıysanız bu mod işlere renk kazandıracak bir mod. Playable NPCs modunu kurduğunuzds ana karakterler Toreador, Ventrue ve Nosferatu klanlarından 135'in üzerinde seçenekle değiştirebiliyor, ister Jeanette, ister Doris olarak oynayabiliyorsunuz.

Zaten o kadar fazla seçenek olunca insan hangisini seçeceğini de şaşırıyor. Bu modu da şuradan indirmeniz mümkün.

Subtle Female Malkavian

Eğer Malkavian'ların abartılı kostümlerinden sıkıldıysanız ve kendinize daha oturaklı bir şeyler arıyorsanız popüler modlardan biri olan Subtle Female Malkavian tam size göre.

Bu mod sayesinde oyundaki Malkavian kostümleri Jeanette ve Therese'nin kostümleri baz alınarak değiştiriliyor. Bu modu şuradan indirebilirsiniz.

Bloodlines: Antitribu

Bu mod Nexus Mods listesinde yoktu ama bahsetmeden geçmek istemedim. Antitribu modu oyuna 7 yeni klan, 10'dan fazla yeni disiplin, 600'den fazla yeni karakter, yeni ana görevler ve yeni haritalar ekleyen nefis bir mod.

Bu mod ile eklenen klanlar arasında Samedi, Lasombra, Tzimisce, Nagaraja, Giovanni gibi isimler de bulunuyor. Eğer Bloodlines'ı daha önce bitirdiyseniz ve biraz değişiklik arıyorsanız bu modun sunduğu içerikten oldukça hoşlanacağınızı garanti edebilirim.

Antitribu ile ilgili sorularınızın cevaplarını modun kendi özel forum sayfasından almanız mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum