Walmart, Konsol Almaya Çalışan 20 Milyondan Fazla Bot Girişimini Bloklamış

Durumun vahametine örnek

Yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series'in piyasaya çıkması büyük bir sabırsızlıkla bekleniyordu, ancak çıkış gününde çoğu oyuncu kendisine konsol alamadı. Hatta bu konsolların çıkışının üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen hala daha konsol bulmak mümkün değil, çünkü alsatçılar ve karaborsacılar piyasadaki ürünlerin büyük çoğunluğunu çekmiş durumda.

Zaman zaman büyük mağazalara yeni stoklar geliyor ve onlar da anında tükeniyor. Amerika'nın en büyük perakende zincirlerinden Walmart da bunlardan biri.

Normal koşullar altında bir insanın, bir bottan daha hızlı sipariş verebilmesi mümkün değil. Benzer bir durum eBay benzeri açık arttırma sitelerinde de var, botlar son saniyede teklif verip ürünleri kapabiliyorlar. Sonuçta olan insanlara oluyor tabii :)

Resmi Walmart sitesinde bilgi güvenliği sorumlusu Jerry Geisler imzasıyla yayınlanan açıklamada, müşterilerin PS5 ve Xbox Series alabilmeleri için alınan önemlerden bahsedilmiş. Walmart'ın Kara Cuma öncesi aktifleştirdiği bot önleme mekanizmaları, ürünler satışa sunulduğunda sadece ilk 30 dakikada tam 20 milyon bot girişimini engellemiş.

Güvenlik sisteminden sızan siparişleri de tek tek elle inceleyen Walmart, bot sonucu alındığını tespit ettiği siparişleri de iptal etmiş. Bu yüzden de ürünlerin büyük çoğunluğunu tekil müşterilere gittiğinden eminler. Ama diğer satış sitelerinde durum bu kadar iyi değil. 15 Aralık'ta da hem Walmart, hem Best Buy yeni stoklar sunmuş, Walmart'tan PS5 satın almayı başaran çok sayıda kişi varken Best Buy botların kurbanı olmuş.

Tüm dünyada binlerce konsol alsatçıların eline geçti ve bundan da milyonlarca dolar kar ettiler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum