Warcraft'ı İzleyenler Filmi Yerden Yere Vuruyor

Yine mi hüsran?

Heyecanla beklediğimiz Warcraft'ın Amerika'da basın gösterimleri gerçekleşti. Eleştirmenler ne yazık ki filmi yerden yere vuruyor. 

Oyunların beyaz perdeye aktarımı hep sıkıntılı ve hüsran dolu oldu bugüne kadar. Warcraft'ın bu zinciri kırması bekleniyordu. Sonuçta oyunda yer alan sinematik videolar bile arka arkaya konduğunda bir film tadı veriyordu bizlere. Eleştirmenlere göre film oyunun havasını yansıtmayı başaramamış. Spoiler vermeden eleştirilerin üzerinden giderek en çok değinilen noktalardan bahsedeceğim. Her ne kadar spoiler yer almasa da aşırı hassas olan arkadaşlarımız aşağıda yer alan paragrafı atlamak isteyebilirler.

Eleştirilerin odak noktası hikayenin basit kaldığı yönünde. Warcraft gibi hikaye konusunda destan yazmış bir oyunun sinema uyarlamasında nasıl oluyor izlemeden anlamak çok güç. Fragmanların da en büyük eleştiri noktası olan görsel efektler (CGI) yine eleştiri oklarının hedefi olmuş. Oyun sitelerinde yapılan eleştiriler ise biraz daha olumlu. Fakat aralarından bazıları Molten Core'da 2 saat boyunca "wipe yeme"nin filmden daha eğlenceli olduğunu söylüyor. Warcraft evrenine aşina olmayanlar ise bambaşka bir şekilde yorumlamışlar filmi; "çok fazla karakter ve mekan var, anlayıp bağlantı kurmakta zorlandık". 

Buna benzer eleştirileri Batman v Superman: Dawn of Justice filminde görmüştük. Çizgi roman okumamış olan eleştirmenler filmin önemli sahnelerini anlamamışlardı. Aynı şeyin bu film için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Dalaran'dan Ironforge'a hiç at üstünde gitmemiş, Goldshire Inn'de saatlerce masa üstünde dans etmemiş birinden her şeyi anlamasını beklemek haksızlık olur zaten.

Rotten Tomatoes'da film şu an %43, Metacritic'te ise 31 puanda. Batman v Superman'in %27 beğeni aldığını ama en nihayetinde puanın üçe katlandığını hatırlatmak gerekiyor. Eleştiri yapan kişilerin eski eleştirilerine bakıldığında ise durum daha karmaşık hale geliyor. Dragonball'un facia olarak nitelendirebileceğimiz filmine iyi puan (beş üzerinden dört yıldız) verenler mevcut. En iyisi gidip izlemek ve kendi eleştirimizi yapmak.

FOR THE HORDE!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum