Warcraft'ın Eski Kreatif Direktörü Chris Metzen, Blizzard'a Geri Dönüyor!

World of Warcraft küllerinden geri mi doğacak?

World of Warcraft'ın kreatif direktörü Chris Metzen, 23 yıllık kariyerinin ardından 2016 yılında Blizzard'dan ayrılmıştı. Diablo, Starcraft, Warcraft, Overwatch ve tabii ki World of Warcraft'ın ana hikayelerinin arkasındaki dev isim, ailesine daha fazla zaman ayırmak için emekli olduğunu açıklamıştı. Şimdiyse Warcraft serisinin genel müdürü John Hight, sürpriz bir gelişmeyle Metzen'in kreatif danışman olarak Warcraft Liderlik Ekibine katıldığını açıkladı.

"Başlarda Chris'in odağı World of Warcraft olacak, ama sonra çalışmaları bu büyüyen serinin diğer projelerine doğru genişleyecek" diyen Hight, "Chris 1994 yılında Warcraft evreni üzerinde çalışmaya başlayan asıl ekibin üyelerinden biriydi, yaratılmasına yardımcı olduğu bu dünyada kendisiyle yeniden bir araya gelmekten çok mutluyuz" diye devam etmiş.

Demek ki Metzen emekliliğin tadını yeterince çıkardığını düşünmüş olacak ki bir kez daha sevdiği işin başına geçmiş. 2021 yılında Actvision Blizzard'la ilgili skandallar ortaya çıktığında, kendisiyle ilgili herhangi bir itham vs olmamasına rağmen Metzen de firma bünyesinde gerçekleşen ayrımcılık ve cinsel taciz olaylarına müdahale etmekte başarısız oldukları için özür dilemişti.

Metzen'in World of Warcraft'a geri dönmesi oyunun geleceği açısından da çok önemli bir gelişme.

YORUMLAR
yrgn
18 Aralık 2022 00:27

Blizzard'ı Blizzard yapan kişilerden ayrılmış olanlar o kadar çok ki bir iki tanesinin geri dönmesi hiç birşey değiştirmeyecektir. 

Parolamı Unuttum