Wargaming, Rus İşgalini Destekleyen Kreatif Direktörünün İşine Son Verdi

Burkatovskiy, stüdyoyla aynı görüşleri paylaşmıyormuş

World of Tanks stüdyosu Wargaming, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek veren kreatif direktörü Sergey Burkatovskiy'nin işine son verdi.

Wargaming bir Belarus firması, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de yüzlerce çalışanı var. Dün akşam Kiev çalışanlarının durumuyla ilgili yaptıkları açıklamada "mevcut olan tüm kaynaklarımızı 550'nin üzerindeki iş arkadaşımıza yardım etmek ve desteklemek için kullanıyoruz, onlara alternatif barınma olanakları sunuyor, maaşlarını erken ödüyor, seyahatleri için gerekli masrafları karşılıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın ailelerine de komşu ülkelere seyahat etme ve orada barınma konusunda yardımcı oluyoruz. Ayrıca bugün Wargaming Kiev olarak Ukrayna Kızıl Haç Örgütü'ne 1 milyon dolar bağışladık. Bu bağış Ukrayna hastane ve doktorlarını, evlerinden olan vatandaşları desteklemek ve bu insani yardım örgütünün diğer hayati aktivitelerine yardımcı olmak için kullanılacaktır. Gerek duyulursa yardımlarımızı artıracağız" demişti.

Bu açıklamaya neredeyse tamamen ters düşen bir şekilde, Sergey Burkatovskiy sonradan sildiği Facebook mesajında Rus Federasyonunun, DPR ve LPR'nin Silahlı Kuvvetler operasyonlarını desteklediğini yazmıştı. Wargaming bunun üzerine hemen bir açıklama yayınlayarak "bunlar kendi kişisel görüşleridir, firmanın duruşunu yansıtmamaktadır" demişti

Burkatovskiy tutumunu devam ettirince de "kendisinin işine son verildi ve artık bizimle çalışmıyor" diye açıklama yaptı Wargaming temsilcisi.

Wargaming ayrıca tüm Wargaming reklamlarının durdurarak reklam materyallerinden ilerleyen tankların ve diğer askeri araçların görsellerini kaldırmışlardı. Görseller kaldırılıp reklamlara tekrar başlandı ama Ukrayna'da hala reklam vermiyorlar çünkü "çatışmanın merkezindeyken oyunlarımızın reklamını yapmak son derece uygunsuz ve düşüncesiz olurdu" demişler.

YORUMLAR
SinanDemirSA
1 Mart 2022 18:04

Kral bu firma kral, eski CV oynanışını getirseler daha Gral olurlar      - _-

Parolamı Unuttum