Warhammer 40,000: Space Marine 2, İlk Ayında 4,5 Milyon Kopya Sattı

Fırtına gibi esiyor

Warhammer 40,000: Space Marine 2, yılın başarılı oyunları arasına yazdırdı diyebiliriz. Hem inceleme puanlarıyla hem oyuncu değerlendirmeleriye öne çıkan bir oyun oldu. Bu tabloyu satış performansıyla da destekliyor.

Oyunun dağıtımcılığını üstlenen Focus Entertainment tarafından yapılan açıklamaya göre Space Marine 2, ilk ayında 4,5 milyon kopya satmayı başarmış durumda.

Oyun, çıkışyla birlikte Steam'de en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan Warhammer oyunu olmayı başarmıştı. Şimdi de satış verisiyle şapka çıkarılacak bir performansa imza attığı görülüyor.

> Warhammer 40.000: Space Marine 2 - İnceleme

Oyunu geliştiren Saber Interactive'in CCO'su Tim Willits, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda Space Marine 2'nin başarısının firmaları için her şeyi nasıl değiştirdiğini ifade etmişti. O dönemde satış verilerini paylaşmamış olsa da bugüne kadar çalıştığı oyunlar içerisinde en hızlı satan oyun olduğunu belirtmişti. Kendisinin daha önce 24 yıl boyunca Id Software'de çalıştığı ve Doom, Quake, Wolfenstein ve Rage gibi serilerde görev aldığı düşünüldüğünde, bunun epey iddialı bir ifade olduğunu söylemek mümkün. Buna karşın, açıklanan yeni veriyle bu durum bir anlamda desteklenmiş oldu.

Willits, aynı röportajda Space Marine 2'nin maliyetinin önceki stüdyosunda çalıştığı son proje olan Doom Eternal için harcanan bütçenin yarısından daha az olduğunu da söylemişti. Bu da Space Marine 2'nin ne kadar karlı bir proje haline geldiğini gösteren bir başka detay olarak değerlendirilebilir.

Sonuç olarak, Space Marine 2 beklentileri fazlasıyla karşılayıp gayet başarılı bir performans sergilemiş durumda. Bu da herhalde devam oyunu için çalışmalara en kısa süre içerisinde başlanmasının yolunu açacaktır. Bakalım Warhammer 40.000: Space Marine 3 duyurusu ne zaman gelecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum