Warner Bros, Disney Infinity'nin Yapımcısı Avalanche'ı Satın Aldı

Avalanche Studios geri geldi!

 Oyun piyasasında yaklaşık 22 senelik bir geçmişi bulunan, Disney Infinity oyunlarını yapan Avalanche Studios geçtiğimiz sene kapatılmıştı. Ancak Warner Bros, stüdyoyu satın aldı ve hayata geçirdi.

WB altında çalışacak olan Avalanche Studios'un üzerinde çalışmaya başladığı ilk oyun ise Cars 3(Arabalar 3) oldu. Pixar filminin oyununu yapan firma böylece kısa bir aranın ardından piyasaya dönüş yapmış oldu. Oyun stüdyolarının kapanmasına alışığız, ama bir büyük markadan başka büyük bir markaya bu şekilde geçiş yapmak eminiz ki Avalanche için bile tuhaf olmuştur.

Stüdyonun başında tıpkı eskiden olduğu gibi John Blackburn bulunuyor. Aynı zamanda Warner Bros'tan yetkili bir isim, Kotaku'ya yaptığı kısa açıklamada eski ekibin neredeyse tamamını kadroda tuttuklarını ve 100'den fazla kişinin stüdyoda çalıştığını söyledi.

Warner Bros, böylece Avalanche Software'in Octane oyun motorunu da almış oldu. 

Bununla birlikte Disney Infinity üzerinde herhangi bir çalışma yok ve yakın zamanda da bu yönde bir adım atılmayacak gibi duruyor. Cars 3'ün oyununun yıl sonuna doğru çıkması bekleniyor. 

Cars 3 filminin Türkiye'de beyaz perde ile ne zaman buluşacağı henüz belli değil, ancak filmin uluslararası çıkış tarihi 15 Haziran 2017 olarak açıklanmıştı. Cars 3'ün son çıkan fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum