Warner Bros, Film Yapımcılarına HBO Max Yayınları İçin Ödeme Yapacak

Yönetmenlerin gönlü alınacak demek

Warner Bros'un HBO Max kararı sinema sektörünü kökünden sarsmakla kalmadı, büyük bir tepkiyi de beraberinde getirdi. Sadece WB bünyesindeki yönetmenler ve sinema çalışanlarından değil, genel olarak Hollywood'un çok sayıda önemli isminden ciddi tepkiler WB'ye yöneltildi. Bu durumla birlikte yeni bir yol arayışına giren Warner Kardeşler orta yolu bulmak için bir çalışma içerisine girdi. Bloomberg'in haberine göre stüdyo film yapımcılarına gişe gelirlerinden bağımsız olarak bir ödeme yapılacakmış.

Stüdyonun aldığı karar filmin genel gelirinin beklenen gişe gelirinin yarısına ulaştığı anda yapımcılara bonus verilmesini de içeriyor. Buna "COVID-19 katsayısı" adı verilecek ve eğer daha fazla sinema kapatılırsa ulaşılması istenen gişe geliri de düşürülecek. Filmlerin online satın alımı veya izlenme sayısı da bu ücreti etkileyecek unsurlardan. Tabii Warner Bros'un böyle bir yola giderek sinema filmlerinde emek sahibi insanlarını hakkını savunması oldukça olumlu bir gelişme. Ancak bu "bonus" adı altındaki ücretin ne kadar hakkaniyetli bir şekilde dağıtılacağı büyük merak konusu. 

Wonder Woman 1984'ün büyük eleştiriler alması bu bonusu nasıl etkileyecek? Şimdilik bilmiyoruz. Ayrıca 2021 yılı içerisinde çıkacak Dune, The Matrix 4 ve Space Jam 2 gibi filmlerin beklentileriyle diğer filmlerin beklentileri arasında ciddi bir uçurum var. Yayın tarihinden 31 gün sonra HBO Max'ten geçici olarak kalkacak olan filmler bir süre daha sinemada kalacak. Özellikle olası bir aşıdan sonra sinemalara olan ilginin artmasıyla birlikte de erken yayınlanan filmlerin biraz hakkı yenebilir. Bakalım WB, bu yeni dönemde gerçekten film yapımcılarının hakkını koruyabilecek mi? 

YORUMLAR
Srinelli
11 Ocak 2021 19:40

Yönetmenler olarak olay para degildi ki. Medium du. Bunu anlayamamis olmalari ayrica uzucu.

Parolamı Unuttum