Warner Kardeşler, DC Filmlerinin Vizyon Tarihini Değiştirdi

Yeni bir domino etkisi başlıyor olabilir

DC Sinematik Evreni ile ilgili yakın dönemde yaşanan gelişmeler gerçekten mide ekşitme konusunda nebati yağlı poğaçalarla kapışacak düzeyde. Batgirl'ün iptal edilmesi, HBO Max için planlanan çizgi dizilerin rafa kalkması derken en sonunda bu kaotik durum beyaz perdeye de sirayet etti. İlk olarak The Hollywood Reporter'ın duyurduğu habere göre DCEU'nun ufuktaki iki filmi Aquaman and the Lost Kingdom ve Shazam! Fury of the Gods ertelendi.

Normal şartlar altında Aquaman'in devam filmi 17 Mart 2023'te vizyona girecekti. Lost Kingdom'un yeni vizyon tarihi ise 9 ay ertelemeli olarak 25 Aralık 2023 oldu. Shazam'ın devam filmi ise 21 Aralık 2022'den alınarak Aquaman'in boşalttığı 17 Mart 2023 slotuna yerleştirildi. Bu iki filmin vizyon tarihinin değişmesiyle birlikte Warner Bros. filmlerinde yeni bir domino etkisi başlayabilir. Hatırlayacağınız üzere özellikle pandemi sürecinde stüdyolar sürekli filmlerin tarihlerini değiştirerek büyük bir kaos içerisine girmişti.

Bu kez sebep pandemi değil ama WB'nin içerisinde bulunduğu kaosun da aşağı kalır yanı yok. Öte yandan Dwayne Johnson'ın Black Adam filmi halen 21 Ekim vizyon tarihini koruyor. Muhtemelen diğer hikayelerle bağlantısı minimal olan Black Adam'ı bir an önce aradan çıkartmak isteyen WB/DC ortaklığı halen DCEU'nun geleceği için net kararlar alabilmiş değil. Günün sonunda Superman olmayan bir DC Sinematik Evreni nasıl bir yol izleyecek gerçekten merak ediyorum. Bakalım Ezra Miller skandallarıyla daha çıkmadan sarsılmaya başlayan Flash filmi gerçekten de her şeyin kurtarıcısı olabilecek mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum