Wasteland 3'ün Çıkışı Ağustos Ayına Ertelendi

Corona virüs salgını bir oyunu daha etkilemiş gibi görünüyor

Wasteland 3, önümüzdeki ay çıkmasını beklediğimiz oyunlardandı. Ancak inXile Entertainment tarafından yapılan bir açıklama ile çıkış tarihinin ertelendiğini, yeni tarih olarak 28 Ağustos’un belirlendiğini öğrendik.

Wasteland Twitter hesabından da paylaşılan Brian Fargo imzalı açıklamada; corona virüs salgını nedeniyle haftalardır evden çalışma sistemine geçildiği, Wasteland 3 Beta ile ilgili olumlu geri dönüşler almaktan dolayı memnun oldukları, mevcut şartların oyunun çıkışını bir süre geciktireceği belirtiliyor. Microsoft ve Deep Silver ile oyunun en uygun şekilde satışa sunulması konusunda hemfikir oldukları da ifade edilerek, birkaç aylık bir ertelemeye ihtiyaç duydukları ve oyunun yeni çıkış tarihinin 28 Ağustos 2020 olarak belirlendiği aktarılıyor.

Aslında tahmin edilebilir bir durum bu. Corona virüs salgını hem lojistik sorunlar doğurması hem de evden çalışma sisteminin geliştirme süreçlerini uzatması beklenen bir tabloydu. Bu durum Wasteland 3’ü de etkilemiş görünüyor. Önümüzdeki dönemde başka oyunlardan da böyle erteleme haberleri duyar mıyız, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Srinelli
2 Nisan 2020 09:23

Bu tip islerde uzaktan calismak gelistirme sureclerini kisaltir diye dusunuyorum acikcasi. ama tek is pc basinda oturup bir seyler yapmak degil tabi. sureci uzatan kisim o. bu virusten sonraki yeni dunyada agile yapisi degisir. ofis sureclerini (toplanti vs.) de icine alan bir yapiya gecer.

Parolamı Unuttum