Watch Dogs 2 İçerisinde Gösterilen Bilim Kurgu Oyunu Pioneer Halen Geliştirilmekteymiş

İptal edildi denilmemiş miydi?

Watch Dogs 2'de gösterilen 'fake' bilim kurgu oyunu Pioneer'ın aslında gerçekten geliştirilmekte olduğu, ama iptal edildiğine ilişkin haberler paylaşılmıştı geçtiğimiz günlerde. Ancak son haberler durumun tam olarak öyle olmadığına işaret ediyor. Oyunun halen geliştirilmekte olduğu, ancak başlangıçta planlanandan çok farklı bir şekle büründüğü iddia ediliyor.

Oyunun kendisi gibi iptal edilme haberi de Ubisoft tarafından resmi olarak duyurulmamıştı. Typhoon Studios'un kurucu ortaklarından Alex Hutchinson (Assassin's Creed 3 ve FarCry 4'ün de kreatif direktörü oluyor aynı zamanda), bir süre önce "RIP Pioneer" şeklinde bir tweet atarak oyunun iptal edildiğini ilan etmişti. Aynı gün, Assassin's Creed 3 ekibinden Jonathan Cooper da benzer bir tweet atarak konuya dahil olmuştu. Ubisoft tarafından ise herhangi bir yanıt veya açıklama gelmedi. Bu da gerçekten geliştirilmekte olan bir oyun bulunduğu ve iptal edildiği şeklindeki görüşü destekler mahiyette bir durum olarak yorumlandı.

Esasında değişen bir durum yok. Yine oyun hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil ve yine söylentiler Ubisoft tarafından yalanlanmış değil :) Ama Kotaku'nun 3 ayrı kaynağa dayandırdığı bilgilere göre Pioneer isimli bir proje üzerinde çalışmalar halen devam ediyor. Ancak kaynaklardan birisinin ifadesiyle orijinal haline göre ciddi bir değişiklik söz konusu.

Oyunun gidişatının ne olacağı hakkında yorum yapmak gerçekten zor. Şu an geliştirilip geliştirilmediğinden bile emin olamıyoruz. Ubisoft'tan gelecek resmi açıklamayı beklemek durumundayız. Gelecek günlerde böyle bir açıklama yapılacak mı bakalım. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum