WildStar Bedava Oluyor!

F2P mi P2W mi?

Sevilen MMO oyunu WildStarpiyasaya çıkmasının üzerinden bir sene geçmeden aylık ödemeyi kaldırıyor. Geçtiğimiz yaz çıkan oyun önümüzdeki sonbaharda ücretsiz olarak oynanabilecek.

MMO oyunlarının çoğu aylık ödeme sisteminden vazgeçiyor. Bu yolu tercih eden oyunlar genelde başarılı olup piyasada kendilerine pay bulurken, bazıları ise kaderine terk ediliyor. WildStar ilk çıktığı zamana göre daha az oynansa da hala adından söz ettirmeyi başarıyordu. Peki bu değişim sonucunda neler olacak?

Öncelikle korkmaya gerek yok, oyunda para harcayan bariz avantajlar (pay to win) elde etmeyecek. İsteyenler oyuna aylık ödeme ile devam edebilecek ve bu da onlara experience, crafting, currency ve reputation olarak geri dönecek. Aylık ödemeyi tercih etmeyen oyuncular ise oyun içerisindeki dükkandan para ile kozmetik eşyaları, karakter slotu, ek banka yeri gibi oyunun oynanışını değiştirmeyecek eşyları satın alabilecek.

 

Oyun bedava olana kadar aylık ödeme yapan sadık oyuncular ise unutulmamış. 15 Haziran 2015'e kadar oyuna aylık ödeme yapan oyunculara birbirinden güzel hediyeler verilecek. Bu hediyeler arasında evinize koyabileceğiniz bir DJ kabini ve özel bir binek de var!

World of Warcraft'ın bile 3 milyon oyuncu kaybettiği bir dönemde Wildstar aylık ödemeden vazgeçerek doğru bir iş yapıyor gibi gözüküyor. WildStar oynamadıysanız tavsiye ederiz, özellikle bedava olduktan sonra!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum