Windows 10'un Oyun Ayarları Arayüzü Sonunda Güncellendi

Ayarlar sekmesi güncellendi

Microsoft'un Windows 10 ile hayatımıza kattığı Xbox uygulması aslında çok güzel özellikler barındırıyor. Oyun modu, oyun içi ekran görüntüsü alma, Xbox One'dan yayın yapma vs gibi özellikler ne kadar kağıtta güzel olsa da, Windows 10'da bu kadar kullanışlı değil. Yeni güncelleme ile Microsoft bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Birçok oyun özelliği için ayrı bir "ayar sekmesi" olmaması, sanırım bu durumun en büyük sorunu. Yani her oyun açtığınızda çıkan küçük pencere dışında, Windows 10'un ayarlarında oyun (Xbox uygulaması) ile ilgili bir bölüm yok; fakat yeni güncelleme ile olacak. 

Nisan ayında çıkması planlanan güncelleme ile eklenecek oyun bölümünde birçok ayar bulunuyor. Bu bölümden arkaplan kayıt özelliklerini değiştirebilecek (mikrofon kaydı, kayıt kalitesi vs.), şu anda birçok kişiyi gıcık eden "Oyun Çubuğu" özelliğini kapatabilecek veya kısayollar atayabilecek, kayıt gibi yayın ayarlarını da değiştirebilecek ve yine yeni güncelleme ile gelecek "Oyun Modu" özelliğini açıp kapatabileceğiz. Kısaca şu anda pek kullanışlı olmayan Windows 10'un oyun ayarları daha da kullanışlı bir hale gelecek.

Şimdilik geliştiricilere sunulan ön izleme sürümünden, Maximum PC tarafından yayımlanan birkaç ekran görünütüsüne de aşağıdan göz atabilirsiniz:

Windows1

Windows2

Windows3

Windows4

Windows5

Windows6

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum