World of Warcraft Tasarımcısı 13 Yıllık Görevinden Ayrıldı

Blizzard'a bir veda daha

World of Warcraft tasarımcılarından Chris Kaleiki, 13 yıldır görev yaptığı Blizzard'dan ayrıldığını açıkladı. Kaleiki'nin World of Warcraft hikayesi oldukça geçmişe dayanıyor, oyunun PvP kısmında, monk başta olmak üzere sınıf tasarımlarında, Ashran bölgesi üzerinde vs çalışmış bir isim. Hatta oyunda kendi adını taşıyan iki NPC (Foreman Kaleiki ve Chris Kaleiki) ve bir de eşya (Kaleiki's Lost Training Staff) bulunuyor.

Kaleiki oldukça uzun bir süredir oyunun durumundan memnun olmadığını, World of Warcraft Classic'le beraber kendi vizyonu ile mevcut oyun arasındaki farkların daha da belirgin hale geldiğini söylüyor. Kaleiki bunun için loncaların durumundan örnek vermiş:

"Classic'te loncalar çok önemliydi. Oyun sonu içeriği deyince bir şey yapabilmek için mutlaka bir loncada olmanız gerekirdi. Bu oyuncular arasında karşılıklı bağlılık yaratıyordu, başarılı olmak için birbirlerine ihtiyaçları vardı. Bu bazen kısıtlayıcı gibi hissettirse de aslında topluluğu yaratan şeydi" diyor Kaleiki.

Loncaların öneminin azaltılmasıyla birlikte oyuncu odaklı hikayeden çıkılıp NPC'ler ve onların hikayelerine odaklanıldığını söyleyen Kaleiki, "bence bir sanal dünyada, bir DVO'da, oyuncuların kendisinin hikaye olması gerekir" demiş.

World of Warcraft'ın şu anki halinin oyunun ana sistemlerine odaklanmaktan uzak olduğunu söyleyen Kaleiki, bu değişikliklerin çoğunun oyuncuların istediği şeyler olduğunun da farkında. Ama oyunun kendisi için anlamının değişmiş olmasından memnun değil, bu yüzden de "bir sonraki büyük sanal dünya üzerinde çalışma" umuduyla Blizzard'dan ayrılmış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum