WoW Abonelerinin Sayısı, Classic Versiyonunun Ardından İki Katına Çıktı

Blizzard'ın nostaljik girişimi işe yaradı

Son dönemlerde oyun dünyasını bir "nostalji" furyası sarmış durumda. Pek çok popüler oyun remake halinde hayatımıza tekrar giriş yaparken bu kervana katılan firmalar arasına Blizzard da girmişti. Warcraft III: Reforged ile büyük hayal kırıklığı yaratan firma, nostaljik girişimlerinin ilkinden oldukça başarılı bir geri dönüş almış.

Evet, bahsi geçen bu girişim World of Warcraft Classic. 2019'un Ağustos ayında geri dönen ve pek çok kişinin "uzun soluklu olmayacağını" düşünerek eleştirdiği WoW Classic, abonelik sayılarının artmasına yardımcı olmuş. Activision'ın 2019'un son üç ayındaki rakamlarını açıkladığı konferans konuşmasında paylaşılanlara göre ikinci çeyrekte aylık ya da daha uzun abonelik alan oyuncuların sayısı dördüncü çeyreğe gelindiğinde iki kat yükselmiş.

Blizzard yöneticisi J. Allen Brack, "World of Warcraft Classic'i planlarken tek bir aboneliğin iki oyunu da desteklemesi gerektiğinin önemli olduğunu düşünmüştük. Bu kararımızın arkasında WoW topluluğu bulunuyor. İki versiyonu da uzun süre boyunca desteklemeye devam edeceğiz." demiş.

Desteklemekten bahsetmişken World of Warcraft Classic'in yeni güncellemesinin 13 Şubat'ta oyuna ekleneceğini hatırlatalım. Bu güncelleme ile birlikte 40 kişilik Blackwing Lair Raid'i oyuna eklenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum