WoW Classic, World of Warcraft Aboneliklerini Coşturdu

Tam %223 artış

Superdata'nın yayınladığı son rapor, World of Warcraft'ın abonelik gelirlerinin Temmuz ile Ağustos ayları arasında %223 artış kaydettiğini gösteriyor. World of Warcraft bu sayede Ağustos ayında dünya çapında PC'de en çok kazanan oyunlar listesinde de üç numarada kendine yer bulmuş. Listenin ilk iki sırasındaysa Dungeon Fighter Online ve League of Legends var. World of Warcraft, geçen ay 7. sıradaydı.

World of Warcraft'ın abonelik gelirini üçe katlamasının sebebiyse elbette ay sonuna doğru çıkan WoW Classic. WoW Classic ile oyuna geri dönmek isteyen oyuncular aboneliklerini yenileyince ortaya böyle çarpıcı bir tablo çıkıyor. 15 dolara oyun satmaktansa 15 dolara bir ay abonelik satıp 'WoW Classic' sunmak çok akıllıca bir hareket, çünkü oyuna kendisini tekrardan kaptıran oyuncular aboneliklerini sürdürmeye devam edecekler.

Elbette merak ile aboneliklerini tekrar açanların ama devam etmeyi düşünmeyenlerin sayısı da yüksektir, dolayısıyla Eylül ayının gelirlerinde Ağustos'a göre ciddi bir azalma görüleceğini tahmin edebiliriz.

WoW Classic'in bu başarısına rağmen World of Warcraft'ın gelirleri, geçen sene Battle for Azeroth yayınlandığı zamanki gelirlerin altında kalmış durumda. Yine de yükselen grafiğin Blizzard'ı mutlu ettiği de bir gerçek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum