WRC 8, Çıkışına Bir Hafta Kala Epic Games Store'a Geçti

Akıllanmayan yayıncılar kuşağında bugün

Bugüne kadar sonradan Epic Games Store'a geçen pek çok oyun oldu ama aralarında en büyük ses getireni Metro: Exodus'tu. Bu geçiş büyük olay oldu, çünkü oyunun çıkışına iki hafta gibi çok az bir süre kalmıştı ve o zamana kadar da satışlar Steam üzerinden yürüyordu.

Benzer bir durumla bir kez daha karşı karşıyayız. Bigben Interactive, yayıncısı olduğu üç oyunun bir yıl süreyle Epic Games Store'a özel olacağını açıkladı ve bu oyunlardan birisi de gelecek hafta yayınlanacak olan ve ralli severlerin büyük merakla beklediği WRC 8 FIA World Rally Championship.

Uzun zamandır Steam'de sayfası açık bulunan ve Eylül 2019'da çıkacağı belirtilen WRC 8'in çıkışına bu kadar az süre kala Steam'i es geçmesi haliyle oyunun satışa açılmasını bekleyen oyuncuları kızdırdı, bunu oyunun Tartışma sayfalarından da rahatça görebiliyorsunuz.


Bigben Interactive, The Sinking City'nin de yayıncısıydı ve o oyun da Epic Games Store üzerinden sunulmuştu hatırlarsanız. Firmanın Epic Games Store'a bir yıllığına özel olarak verdiği diğer iki oyun ise Bee Simulator ve Paranoia: Happiness is Mandatory olarak açıklandı.

> WRC 8 De Epic Store'a Özel Oyunlar Arasına Katılabilir

Bigben'in Yayın Başkanı Benoit Clerc şöyle konuşmuş: "Kataloğumuzdan farklı oyunlarla Epic Games Store'u güçlendiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Son olarak birbirinden oldukça farklı üç oyunumuzu sunduk: harika bir aile oyunu olan Bee Simulator, karanlık espri anlayışına sahip taktik CRPG Paranoia: Happiness is Mandatory ve Epic Games Store'un ilk ralli oyunu olacak olan, resmi FIA Dünya Ralli Şampiyonası oyunu WRC 8".

Görünüşe göre Bigben, The Sinking City için yaptığı anlaşmadan son derece memnun kalmış ki yeni oyunlarını da Epic Games Store'a taşıdı. Yayıncının bundan sonraki oyunlarında da aynı durumun olacağını şimdiden söyleyebiliriz, yani Steam sayfalarına kanmamak lazım. Yine de bu anlaşmayı çok önceden duyurmaları, oyunun çıkışına 7 gün kala sürpriz biçimde yapmamaları gerekirdi.

WRC 8, 5 Eylül'de yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum