Söylentilere Göre Xbox 720 Geri Uyumlu Olmayacak!

Konsolun 32bit AMD işlemci kullanacağı da dedikodular arasında…

Yeni Xbox’ın 21 Mayıs’ta duyurulacağı ve konsolun 500 Dolar’dan satışa sunulacağı söylentileri şöyle dursun, yeni dedikodulara göre Xbox 720, AMD bir işlemci kullanıyor ve işlemcinin mimarisi nedeniyle geri uyumluluk konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanmakta.

Bloomberg’e konuşan kaynağa göre Microsoft Durango kod adlı yeni konsolunda PC mimarisi kullanıyor. 32bit AMD bir işlemciye sahip olduğu söylenilen konsolun bu sayede hem üretim maliyetlerini düşüreceği hem de oyun geliştiricilerine tanıdık oldukları bir platform sunmayı hedeflediği belirtiliyor. Mevzu bahis x86 AMD işlemcinin Jaguar CPU ve GPU ile güçlendirilmiş olduğunu da söylentiler arasında ki bu Microsoft’un IBM tarafından geliştirilen PowerPC teknolojisini geride bıraktığı anlamına gelmekte. Peki o ne anlama geliyor derseniz kısa ve öz olarak açıklayalım; Xbox 720’de geri uyumluluk olmayacak çünkü Xbox 360 oyunları PowerPC teknolojisine göre hazırlanmaktaydı.

Tüm bu haberler an itibarı ile söylentiden ibaret olsa da, Bloomberg kaynağınından son derece emin. Rakip konsol PlayStation 4 geri uyumluluk konusunu bulut teknolojisi ile halletme yolununu seçtiğini bliyoruz, Microsoft'un bu konuda bir adım atıp atmayacağını ise bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum