Xbox & Bethesda Developer Direct’te Gösterilen Fragmanlar

5 stüdyodan 5 oyun

Microsoft bünyesindeki 5 stüdyonun oyunlarından paylaşım yapılan Xbox & Bethesda Developer Direct, dün gece yayımlandı. Öyle fragman üzerine fragman paylaşılan programlardan değildi, her bir stüdyo geliştirdikleri bir oyunla karşımıza çıktılar. Nasıl bir program olmuş, buyurun hep beraber bakalım.

Minecraft Legends

Gecenin ilk stüdyosu Mojang oldu; Minecraft Legends’a bir göz attık. Geliştiriciler; haritada turlayıp kaynak toplamak, hazine sandıklarını yağmalamak, üssünüzü inşa etmek, düşman üssü yakınlarında kamplar kurmak vs gibi oyunda yapılacak şeylerden söz edip oyuna dair bazı bilgiler paylaştılar, PvP modundan bahsettiler. Minecraft Legends, 18 Nisan’da geliyor.

Forza Motorsport

Sonraki konuğumuz Turn 10 Studios oldu. Forza Horizon 5’ten sonra sıra Forza Motorsport serisine gelmişti. Tahmin edilebileceği üzere “gerçekçilik” üzerinde duruluyor. Modellemelerin muhteşem olduğunu söylemeye gerek yok. Araçların üzerindeki kirli yüzeyleri gerçek görüntülerden ayırt edemeyeceğimiz bir noktaya varmışlar neredeyse. Sesler konusunda da söylenecek fazla bir şey yok, yine çok iyi bir işçilik söz konusu. Pistlerin ve çevrenin gerçekçiliğiyle de tablo tamamlanıyor. 500'den fazla araç, 800'den fazla geliştirmeden bahsediliyor -ki bunu duyup da heyecanlanmamak ne mümkün. Bu oyun kendisini oynatır gibi görünüyor, ne dersiniz? Bu yıl içerisinde buluşacağız kendisiyle, dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

Hi-Fi Rush

Tango Gameworks, Ghostwire Tokyo ile bir miktar hayal kırıklığı yaşatmıştı. Bu tabloyu geride bırakmaya çalışacakları oyunlardan ilki Hi-Fi Rush. Stüdyonun alışıldık tarzının dışında, rengarenk, çizgi film tadında bir oyun bu, fragmanda da görüldüğü üzere. Bir ritim aksiyon oyunu olarak, müzikleriyle aksiyonunu harmanlayıp bizi gaza getirmeye çalışacağı aşikâr. Bu konuda pek sorun yaşamayacak sanki. Ve güzel bir haber de oyunun dün gece itibariyle çıkış yapmış olması. Game Pass’ten indirip hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Şahsen ben öyle yapmayı planlıyorum :)

Elder Scrolls Online: Necrom

Zenimax Online Studios denildiğinde büyük ihtimalle Elder Scrolls Online’a yeni bir ek paket geleceğini tahmin etmişsinizdir. Böyle yaptıysanız, tebrikler, bildiniz :) Elder Scrolls Online: Necrom; 5 Haziran’da PC, 20 Haziran’da Xbox için çıkış yapacak. Bu arada ESO’nun önceki bütün içerikleri, tüm oyuncuların erişimine sunulmuş durumda. Bugüne kadar oynamamış olanlar için de güzel bir giriş fırsatı olabilir.

Redfall

Gecenin finalini Bethesda Softworks ile yapıyoruz. Arkane’in yeni oyununu merakla bekleyenlerdenim. Bugüne kadar oyuncuları üzmediler, umarım Redfall da başarı hanelerine yazılan bir oyun olur. Geliştirici ekip, Redfall için önceki oyunlarındakine benzer bir tecrübe yaşatmayı hedeflemişler, en azından kendileri böyle söylüyor. FPS var, RYO var, vampir var, ilgi çekebilecek bir dünya inşası var, daha ne olsun diyorlar. Redfall’un çıkış tarihi de ilan edildi; 2 Mayıs’ta geliyor. Biz de büyük bir merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

Programın tamamını izlemek isteyenler için de videoyu şöyle paylaşmış olalım:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum