Xbox Game Pass'in Oyun Listesi Açıklandı - Peki Nasıl Bir Servis Bu?

Xbox One sahipleri yaşadı

Microsoft yaptığı bir açıklamayla 1 Haziran'da başlayacak olan Xbox Game Pass'e dahil olan oyunların listesini açıkladı. Bu ismi ilk kez duyuyor olma ihtimaliniz yüksek olduğundan oyun listesine geçmeden önce size kısaca Xbox Game Pass nedir açıklamaya çalışayım.

Xbox Game Pass, Microsoft'un oyun aboneliği servisi. Bu servise abone olduğunuz zaman ayda yalnızca 9.99$ ödeyerek 100'den fazla Xbox One ve geri uyumlu Xbox 360 oyununa sınırsız erişim hakkı kazanıyorsunuz. Bakın bu kısım önemli çünkü bu servis PS Plus'a veya Games with Gold'a benzemiyor. O servislerde bildiğiniz gibi size aylık olarak seçilmiş bir kaç oyun ücretsiz olarak sunuluyor ve o ay bittiğinde bu oyunlara erişiminiz de bitiyor. Yani size sunulanlarla yetinmek zorundasınız. Xbox Game Pass'in kütüphanesi ise oldukça geniş ve her ne kadar her ay sisteme yeni oyunlar katılacak ve bazı eski oyunlar çıkarılacak olsa da karşınızda sürekli yenilenen ve gelişen bir kütüphane olacak.

Xbox Game Pass Netflix veya PlayStation Now gibi bir yayın servisi değil, bu da oyunları oynamak için Xbox One'ınıza indirmeniz gerektiği anlamına geliyor. İndirdiğiniz oyunlar sizin olmayacak ama aboneliğiniz devam ettiği sürece bunları oynayabileceksiniz. Ayrıca oynadığınız oyunu sevip bunu almalıyım derseniz de anında %20 indirim kazanacaksınız.

Microsoft bu Xbox Game Pass servisini tanıtan bir de video yayınladı. Videoda Larry Hyrb, nam-ı diğer Major Nelson sistemin nasıl kullanıldığını anlatıyor ve ilk etapta oynanabilecek oyunlardan örnekler veriyor: Halo 5: Guardians, Madmax, Fable III, Borderlands, Gears of War, XCOM Enemy Within Nelson'ın saydığı isimler arasında.

Servise abone olmadan önce 14 günlük ücretsiz deneme sürümünü başlatabiliyorsunuz ama bu aşamada diğer abonelik sistemlerinde olduğu gibi sizden kredi kartı veya ödeme bilgilerini girmenizi istiyor. Xbox Game Pass'in 25 Mayıs itibariyle kataloğunda yer alan tüm oyunların listesine şu adresten ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum