Xbox Henüz Fiziksel Oyunlardan Vazgeçme Niyetinde Değil

Phil Spencer, oyuncuların ne istediğini önemsediklerini söylüyor

Xbox'ın patronu Phil Spencer, fiziksel oyunlardan kurtulmanın Xbox için stratejik bir hedef olmadığını söyledi. Game File'a konuşan Phil Spencer, Microsoft'un oyuncuların isteklerini takip ettiklerini belirtmiş.

"Bizler fiziksel medyayı destekliyoruz, ama bunu tüketici talepiyle orantısız biçimde sürdürme gibi bir ihtiyacımız da yok. Oyunları hem fiziksel hem dijital olarak dağıtıyoruz ve gerçekte tüketicilerin ne yaptıklarını takip ediyoruz. Xbox'ı işletirken görevimizin tüketicilerin çoğunluğunu istediği şeyleri sağlamak olduğunu düşünüyorum. Şu an için tüketicilerimizin büyük çoğunluğu oyunlarını dijital olarak satın alıyor.

Görünüşe göre oyun konsolları sürücü içeren son elektronik cihazlar oldu. Bu gerçek bir sorun, hem bu sürücüleri üreten üreticilerin sayısı hem de maliyet bakımından.

Ama stratejimizin tüketicilerin tamamen dijitale yönlenmesi üzerine kurulmadığını söyleyebilirim. Fiziksel oyunlardan kurtulmak bizim için stratejik bir yaklaşım değil."

Her ne kadar Phil Spencer, fiziksel oyunlardan vazgeçmeyeceklerini söylese de değişen pazar koşulları ileride böyle bir yolu tercih etmelerini gerektirebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum