Xbox Live Gold Zammı Jet Hızıyla Geri Alındı

F2P oyunlar için Live Gold zorunluluğu da kalktı

Dün akşam, Xbox Live Gold için bir zam haberi geldi, yurtdışı fiyatlarında bir artış olduğunu görmüş ve Türkiye fiyatının ne şekilde değişeceğini beklemeye başlamıştık. Ama neyse ki Microsoft, fiyat değişikliği konusunda geri adım attı ve eski fiyatlarla devam edileceğini duyurdu.

Akşam saatlerinde gelen bilgi, aylık abonelik ücretinin 11$, üç aylık abonelik ücretinin 30$, altı aylık abonelik ücretinin 60$ çıkacağı yönündeydi.

Halihazırda Live Gold abonesi olanların dilerlerse ek bir ücret ödemeden kalan aboneliklerini Game Pass Ultimate’e çevirebilecekleri de belirtilmekteydi. Xbox Game Pass Ultimate; Live Gold yanında xCloud stream servisine erişim de sunuyor ve daha önemlisi Game Pass oyun kütüphanesindeki 100’ün üzerindeki oyun oynanabilir oluyor. Dolayısıyla bu fiyat artışının temel amacının Live Gold üyeliklerini Game Pass Ultimate’e çevirmek olduğu söylenebilir.

Ancak yine de fiyat artışları tepki çekti ve Microsoft da bu konuda hemen bir hamle yaparak fiyat artışlarının geri çekildiğini ilan etti.

Açıklamada; “İşleri biraz karıştırdık, siz de bizim bu hatamızın farkına varmamıza yardımcı oldunuz. Oyuncuları bir araya getirmek, arkadaşlarıyla oynamalarını sağlamak işimizin temel bir parçası ve biz oyun severlerin beklentilerini karşılamak noktasında bir zafiyet göstermiş olduk. Sonuç olarak, Xbox Live Gold fiyatlandırmasında bir değişikliğe gitmiyoruz. Bu durumu, oyuncuları odağına alan bir yaklaşım sergilediğimizi göstermek üzere bir fırsat olarak değerlendirmek istiyoruz. “Free-to-play” oyunlar için Xbox Live Gold aboneliği zorunluluğunu kaldırıyoruz. Bu değişikliği en kısa sürede hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız” deniliyor.

Ne zamandır bu konuda bir beklenti vardı zaten, ücretsiz bir oyunu oynamak için de bir sisteme abone olmak zorunluluğu en azından oyuncuların bir grubunu rahatsız ediyordu. Microsoft, bu eleştirileri de dikkate alıp gerekli adımı atmaya karar vermiş.

Oyuncular adına güzel bir hamle, devamının gelmesini bekliyoruz.

 

YORUMLAR
Mert
23 Ocak 2021 14:57

Her şerde bir hayır vardır

Parolamı Unuttum