Xbox One X Cyberpunk 2077 Konsolu Ülkemizde Korkunç Bir Fiyatla Satışa Sunuldu

Buna artık cep yakıyor denmez

Düzenleme: Vatan Bilgisayar haberlerin ardından fiyatı tekrar 4.599 liraya çekti. Acaba hata mı oldu, yoksa tepkiler sonuç mu verdi bilinmez ama en azından bu fiyatlandırma diğerine göre 'daha' makul diyebiliriz.

Haberin orijinalini aşağıda bulabilirsiniz:

- o -

Cyberpunk 2077 temalı ve sınırlı sayıda üretilen Xbox One X konsolu, bu ay başında satışa sunulmuştu ancak ülkemizde satışı yoktu. Normal satış fiyatı 399 dolar olarak belirlenen konsol Amerika'daki bazı mağazalarda özel kampanyayla 299$ fiyatla da bulunabiliyordu. O zaman bu konsolun Türkiye'de satılıp satılmayacağının belli olmadığını, ancak Cyberpunk 2077 temalı Xbox One kontrolcüsünün fahiş fiyatından yola çıkarak bu konsolun fiyatının ne olacağını tahmin etmenin güç olacağını söylemiştim.

Konsol nihayet ülkemizde de satışa çıktı, hem de tam da tahmin ettiğimiz gibi fahiş bir fiyatla.

Öncelikle güncel fiyatını söyleyeyim size, Vatan Bilgisayar'da satışta olan konsolun fiyatı tam tamına 8813 lira. Bakın burada 399 dolarlık bir cihazdan bahsediyoruz. Düz pariteyle karşılığı 2750 lira olan bir cihaz bu. Buna %50 gümrük vergisi, üzerine %20 ÖTV ve %18 KDV eklesek bile 5500 lira oluyor. Hadi üzerine %50 de kar ekleyelim, yine de bu fiyata ulaşamıyoruz.

Bu konuda yorumu size bırakmadan önce yine Vatan'da konsolun daha önce girilen fiyatını göstermek istiyorum, web archive'den sayfaya kendiniz de bakabilirsiniz:

Bakalım fiyat yeniden güncellenecek mi, takipte kalalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum