Xbox Series'in Türkiye Fiyatı Beklenenden Yüksek Çıktı

Resmi fiyatlar belli oldu

Güncelleme: Xbox Series X ve S için ön siparişlerin açıldığına dair resmi bülten de yayınlandı ve fiyat mağazalarda gördüğümüzle aynı. Yani oyunseverler, Xbox Series X için 9299 TL, Xbox Series S içinse 5399 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatlarıyla Xbox konsollarının ön siparişini web mağazalarından verebilecekler.

- o -

Dünden itibaren bazı alışveriş sitelerinde Xbox Series S ve Xbox Series X için ön sipariş sayfaları açılmaya başlandı. Henüz satın alım imkanı sunulmasa da yeni konsolların fiyatları da bu vesileyle görülmüş oldu. Açıkçası gördüklerimiz hiç de iç açıcı değil.

Malum başlangıçta Microsoft Türkiye yeni konsollar için fiyatları Series S için 4600, Series X için ise 7500 lira olarak açıklamış, ama sonrasında siteden kaldırmıştı. Bu da fiyatlarda bir değişiklik olabileceğini düşündürttü doğal olarak. Karşılaştığımız tablo da bunun yukarıya doğru bir güncelleme olduğuna işaret ediyor.

MediaMarkt ile başladı süreç. Şu sayfadan görülebileceği üzere, Xbox Series S 512 GB için satış fiyatı 5.400 TL, Xbox Series X 1 TB için satış fiyatı ise 9.300 TL olarak belirlenmiş durumda.

Şu sayfadan görülebileceği üzere. Vatan Bilgisayar'da da aynı fiyatlar geçerli.

Benzer bir durum Hepsiburada için de geçerli, yine Series S için 5.400 TL, Series X için 9.300 TL gibi bir fiyatla karşılaşıyoruz.

Bu fiyatlar gerçekten cep yakacak cinsten. Series X ile PS5’in disk sürücülü versiyonunun yurtdışı fiyatlarının eşit olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu konsol için de benzer bir fiyat belirlenebileceği geliyor akıllara. Dolayısıyla yeni nesil ülkemizdeki pek çok oyun sever için epey uzak bir hedef haline gelmeye başlıyor.

Xbox Türkiye resmi Instagram hesabı da "Xbox Series X ve Xbox Series S şimdi ön siparişte" görseliyle bu haberi verdiğine ama resmi sayfasında fiyat bilgisi yazmadığına göre, ön siparişten bahsedilenin bu sitelerdeki fiyatlar olduğu sonucuna ulaşıyoruz.

Bu arada Hepsiburada, fiyatlarda değişiklik görülebileceği bilgisini de paylaşmış. Yani halen bu fiyatların değişmesi için bir ihtimal söz konusu, umuyoruz aşağıya doğru çekilir ve ülkemiz oyuncuları için daha hesaplı fiyatlardan satın alma imkanı sunulur. Tabii bu değişim yukarı yönlü de olabilir, onun da bir garantisi yok maalesef.

YORUMLAR
Srinelli
2 Ekim 2020 15:30

ucuzken alinmali bence.

sSnake
2 Ekim 2020 15:02

Yalnız bu resmen dijitale özendirme çalışmaları. Oyun satışlarını da full online'a geçirecekler bizimki gibi sefil ülkelerde.

allalla
2 Ekim 2020 14:36

Konsol beni ilgilendirmiyor. Hiç o tarafa bakmıyorum!

3BTolunay
2 Ekim 2020 14:26

7 ay önce yazmışım ±9.000₺ olur diye. Şaşırmadım. 

//twitter.com/3BTolunay/status/1263407962665684994?s=20

Norrec_
2 Ekim 2020 13:33

""Konsol bulamıyorlarsa Atari ile oynasınlar"" "Donald Trump"

Decypher
2 Ekim 2020 12:00

Bu fiyatlar ülkemizde yeni nesilde konsol oyunculuğunun pek de var olmayacağını gösteriyor sanki :/

sSnake
Decypher
2 Ekim 2020 15:14

Olur olur döviz artışı olsa ne yazar kredi kartı ve kredi sistemi olduğu sürece peynir ekmek niyetine alırlar. Siyasiler yatıp kalkıp bankalara tapınsınlar yoksa eskisi gibi milletin alım gücü cebindekinden ibaret olsaydı o koltuğa çıkartmasını bildiği gibi indirmesini de bilirdi böyle ekonomik çöküşe sebebiyet veren yöneticileri.


Decypher
2 Ekim 2020 12:00

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum