Xbox Series X'e İlk Etapta Exclusive Oyun Gelmeyecek

Microsoft, Xbox One sahiplerini küstürmek istemiyor

Microsoft'tan Matt Booty, Xbox Series X'e konsolun çıkışından en az bir sene sonraya kadar tamamen bu konsola özel oyunlar yayınlamayı planlamadıklarını söylüyor.

Aslında Microsoft'un stratejisinin PC ve Xbox'ı bir arada götürmek olduğunu biliyoruz, ileriki dönemde de Xbox Series X'e çıkacak oyunlar PC'de de oynanabilir olacak. Yani aslında burada söz konusu olan Xbox One'da çalışmayacak tarzda exclusive oyunlar.

Booty, "gelecek bir iki sene içerisinde yayınlayacağımız içerikler aynı PC'de olduğu gibi Xbox ailesinin diğer fertlerinde de oynanabilecek" diyor. "Bugünle Series X'in çıkışı arasında Xbox'a yatırım yapan oyuncuların bunun iy bir yatırım olduğunu düşünmelerini, kendilerine de içerik sunduğumuzu bilmelerini istiyoruz" diye devam eden Booty, aslında burada mantıksız bir şey söylemiyor. Bundan birkaç ay önce Xbox One satın alan bir oyuncunun bir anda ikinci plana atılmış gibi hissetmelerini istemediklerini belirtiyor.

Elbette o eşik aşıldıktan sonra Xbox One'da çalışmayacak oyunlar da çıkmaya başlayacaktır, zaten yeni konsolun (açıklananlara göre) muazzam gücünün sadece Xbox One'da da çalışabilecek bir oyunun daha iyi grafiklisi, daha yüksek çözünürlüklüsü için kullanılması abes olurdu. Microsoft için asıl gelecek nesil de, bu tür oyunların duyurulmasıyla başlayacak zaten.

Xbox Series X'in ilk oyunlarından biri olacak olan Halo Infinite de hem yeni konsol, hem de Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum