Xbox Series X'in Duman Videolarına İnanmamak Lazım

Series X alev almıyor, merak etmeyin

Xbox Series X ve S konsolları 10 Kasım itibariyle oyuncularla buluştu ve şimdiden dünya kadar video izledik. Ancak biliyorsunuz ki internet komplo teorilerini sever, hemen daha ilk günden duman dumana kalmış Xbox Series X videoları paylaşılmaya başlandı.

İddiaya göre Xbox Series X öyle ısınıyormuş ki, üst kısımda kalan fandan dumanlar çıkıyormuş. Yalnız bu duman da öyle böyle değil, bildiğiniz yanıyor cihazlar.

Bu videolar gerçeği yansıtıyor mu, yansıtmıyor mu belli değil. Böyle bir durum olsa muhakkak çok daha fazla kişiden benzer videolar gelirdi, ama bu dumanların şaşırtıcı derecede elektronik sigara dumanını andırdığını fark eden bazı hesaplar, aynı sonuca ulaşabilmişler.

Xbox haber hesaplarından Xbox Studio, elektronik sigara dumanı teorisini kendisi denemiş ve Xbox Series X'in alt kısmından duman üfleyerek aynı sonuca ulaşmış. Videoda üst kısımdan dumanların nasıl çıktığı net biçimde görünüyor. Hatta Xbox Series X kapandığında da fan durana kadar duman çıkışı devam ediyor.

Yine de Microsoft'un bu tür iddiaları ciddiye aldığını da ekleyelim. Microsoft temsilcisi, bu videolar üzerine "ürün güvenliğiyle ilgili raporlamaları ve ürünlerimizin endüstri standartlarını karşılaması ve aşmasını çok ciddiye alıyoruz. Olayı araştırmaktayız" şeklinde bir açıklama yapmış.

Ancak tabii bir de Xbox'ın resmi hesabından atılan "bunu söylemek durumunda kaldığımıza inanmıyoruz, ama lütfen Xbox Series X'inizin içine sigara dumanı üflemeyin" mesajı var :)

YORUMLAR
Ghost AssassiN
12 Kasım 2020 23:16

Fanboyların itibarsızlaştırma çabası galiba!

gezginttt
12 Kasım 2020 17:47

olayı anladım ama neden tehlike arz ediyor onu çözemedim ne güzel işte alttan giren hava ısıyı alıp yukardan dışarı atıyor :D 

Parolamı Unuttum