Xbox Series X/S, Japonya'da Yok Sattı

Microsoft için yeni dönem

Japonya ve oyun konsolları denince akla hemen Nintendo gelir, sonra Sony gelir, hatta üzerinden yıllar geçmesine rağmen Sega gelir ama Microsoft gelmez. İşte bu durum, yeni nesille birlikte değişecek gibi görünüyor çünkü Microsoft Asya pazarına verdiği önemin meyvelerini toplamaya başladı.

Büyük Japon perakende mağazaları Xbox Series X ve S'i ön siparişe açtıktan kısa bir süre sonra tüm stoklar tükendi. Japonya'da tam olarak gece yarısı açılmıştı ön siparişler. Amazon Japan'da Series X modeli 20 dakika içerisinde tükenirken, bir saat sonra da Series S tükendi.

Büyük elektronik zincirleri Yodobashi, Softmap ve BicCamera tüm Series X ve S stoklarının birkaç saat içerisinde tükendiğini açıkladı. Microsoft'un resmi Japon mağazasında da tüm Series X ve S konsolları sahiplerini buldu.

Xbox'ın bugüne kadar Japonya'daki pazar performansı resmen kötüydü, ancak bu ön sipariş rakamlarıyla birlikte Japonya Xbox için en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline geldi. Zaten Tokyo Game Show'da da Microsoft sunumlarını Japonya'nın ünlü oyunları kullanarak yapmıştı.

Şimdi geriye ne kalıyor biliyor musunuz? Microsoft'un o uzun zamandır sözü geçen Japon stüdyosu satın almasını gerçekleştirmesi :) Eğer iddia edildiği gibi bu isim Sega olursa, Microsoft bünyesine Two Point Studios, Creative Assembly, Relic Entertainment, Amplitude Studios, Sports Interactive ve HARDlight gibi isimler de katılmış olacak.

YORUMLAR
İses
28 Eylül 2020 12:02

Demek PS5 de orda çokmpahalı

kulunc
25 Eylül 2020 14:21

Sega, Japonya merkezli bir Amerikan şirketi zaten. Nintendo ile rekabet için Japonya'da kurulmuş. Bu yüzden Microsoft ile anlaşması muhtemeldir.

Parolamı Unuttum