Xbox Series'in Ek Depolama Kartları Cep Yakacak

Yanacak cep kaldıysa tabii

Xbox Series X ve S, bildiğiniz gibi konsollarının depolama kapasitelerini yükseltmek istiyorlarsa depolama kartı almak durumunda olacaklar. Yeni nesil konsolların en önemli özelliklerinden biri de içlerindeki sürücülerin son derece hızlı olması ve bu sayede yeni nesil oyunlara anlık yüklemeler, birden çok oyuna istediğiniz zaman devam edebilme gibi özellikler de kazandırılmış oluyor. Haliyle böyle bir cihaza dışarıdan harici bir HD bağlamak demek, bu performansı kaybetmek anlamına da geliyor.

O yüzden Microsoft, Seagate işbirliğiyle flash bellek büyüklüğünde depolama kartları geliştirmişti. Bu Gen 4.0 PCIe SSD'lerin hızı, neredeyse konsolun içindeki sürücülere eş değer hıza sahip ama görünüşe göre bu kartları almak hiç de kolay olmayacak.

Best Buy sitesinin ön siparişe açtığı 1 TB'lık kartların satış fiyatı 220$ olarak belirlenmiş. Yani Xbox Series X'in kapasitesini 1 TB artırmak istiyorsanız, neredeyse konsolun yarısı kadar bir parayı gözden çıkarmak zorundasınız. Bu fiyat, Series S'in fiyatının da yaklaşık %75'ine denk geliyor.

Bu kartların fiyatlarının çok uzun bir süre düşmesi beklenmiyor.

Tabii bu sabah öğrendiğimiz üzere konsollardaki ek ithalat vergisi en az yılbaşına kadar %50 olarak güncellendiği için (gelen vergi gitmez mantığından yola çıkarsak yeni yıl için de ümitli olmaya gerek yok) zaten yeni nesil konsolları çoğumuz için hayal olarak kalacak, ama olur da konsol alır, bir de kapasitesini artırayım derseniz 2000 liradan fazla bir miktarı daha gözden çıkarmak zorunda olacaksınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum