Xbox Series'in Hızlı Devam Etme Özelliği Konsol Kapalıyken Bile Çalışıyor

Olay sadece oyunlar arasında geçiş yapmak değil

Xbox'ın yeni nesil konsolları Xbox Series X ve S'nin ön plana çıkarılan özelliklerinden biri de Quick Resume, yani Hızlı Devam Etme özelliği. Xbox Series'in yabancı basın tarafından yapılan ve sınırlı konuya değinebildikleri ilk değerlendirmelerinde de bu özellik bir hayli yer bulmuştu. Yapılan gösterimlerde bir çok oyuna kaldığımız yerden devam edebildiğimizi görmüştük.

Geoff Keighley bu özellikle oyunlar arasında aktif olarak geçiş yapmanın aynı bilgisayardaki Alt-Tab gibi olduğunu söylemişti. Bilgisayarda yapabildiğimizden farklı olarak aynı anda 7-8 oyuna kadar tam olarak kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz geçiş yaparak. Yani diğer bir oyunu aç, kaldığınız yerden yükle gibi şeylerle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Ancak bu özelliğin bilmediğimiz bir yönüne de Alanah Pearce değinmiş: Xbox Series konsolunuzu kapatsanız dahi Hızlı Devam Etme özelliği kaldığınız yeri unutmuyor!

Diyelim ki oyunun en heyecanlı anında bir anda elektrikler gitti ve siz kayıt almamıştınız. Hiç sorun değil, çünkü elektrikler geri geldiğinde Hızlı Devam Et özelliği sizi tam olarak kaldığınız yere götürecek.

Yani bu özellik sayesinde mesela o hafta içinde oynadığınız altı farklı oyuna, oyunu açıp yükleme ekranına gelmeden bile anında kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Bu aralarda konsolu kapatmış, hatta fişini tümden çekmiş olsanız bile ilerlemenizi kaydetmiyorsunuz.

Aslında şimdiye kadar ihtiyacımız olduğunu bilmediğimiz, ama elimizin altında olmasının çok güzel olacağı bir özellik değil mi sizce de?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum