Xbox, Stalker 2’ye Ön Sipariş Verenlere Ücret İadesine Başladı

Oyunun çıkışı belirsiz bir tarihe ertelendiği için…

Bu yılın başında ne de umutluyduk, beklediğimiz sürüsüne bereket oyun vardı, bunlar için listeler bile hazırlayıp paylaşmıştık sizlerle. Bu listelerden birisi de “Açık Dünya Oyunları” listesiydi. Geçen gün açıp baktım, listedeki oyunlardan sadece Dying Light 2 ve Saints Row bu yıl içerisinde çıkış yapmış durumda, diğerleriyse ya 2023’e ertelendi ya da sessizliğe gömüldü.

Bu listede yer alıp da 2022’de çıkış yapamayan oyunlardan birisi de S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Tabii, Stalker 2 için işler diğer oyunlara göre biraz daha farklı; Rusya’nın Ukrayna’yı işgali oyunun geliştirilme sürecini doğrudan doğruya etkiledi. Geliştirici ekip bununla ilgili bir video bile paylaşmıştı hatırlarsanız.

İşte bu tablo, oyunun çıkışını belirsiz bir tarihe ötelemiş oldu ve bu da Xbox’ın, oyun için ön sipariş veren kullanıcılara iade hakkı tanımasına sebep oldu.

XGP tarafından paylaşılan bilgiye göre; Xbox, ön sipariş veren kullanıcılara, istemeleri halinde ücret iadesinde bulunuyor. Bu kararı alma gerekçesi olarak da oyunun teyit edilemeyen bir tarihe ertelenmiş olması gösteriliyor. Ayrıca, Microsoft Store’da ön siparişten de kaldırılmış durumda Stalker 2.

Beni üzen bir haber bu. Stalker 2, uzun süredir merakla beklediğim bir oyun ve çıkışının belirsiz bir süreyle ertelenmesine üzüldüm elbette, ama beni daha çok üzen buna sebep olan dram. Umuyorum bu kara günler bir an evvel son bulur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum