Xbox Yılın İlk Yarısında Neredeyse 5 Milyon Hesabı Askıya Almış

Microsoft'un gazabı

Microsoft yayınladığı Xbox Transparency Report ile yılın ilk altı ayında 4.78 milyon Xbox kullanıcı hesabının askıya alındığını duyurdu. Microsoft oyuncular için daha güvenli bir ortam yaratma çabaları kapsamında ne gibi inisiyatifler aldığını açıkladığı bu raporda, 1 Ocak ile 30 Haziran arasında 7.126 milyon işlem gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Bu işlemlerin %63'ü (4.5 milyon) sadece hesabın askıya alınmasıyla sonuçlanırken, 196 bini (%3) içerik kaldırma, 2.43 milyonu ise (%34) hem hesabın askıya alınması hem de içerik kaldırma ile sonuçlanmış.

4.33 milyon işlem hile / sahte hesap sebepleriyle banlanırken, 199 bin seks içeriği, 87 bin sahtecilik, 54 bin zorbalık diye uzuyor liste.

Bu işlemlerin üçte ikisi otomatik tespit sistemleriyle yakalananlardan oluşurken, üçte biri ise oyuncu raporları doğrultusunda cezalandırılmış. Microsoft bu dönem içerisinde 33.08 milyon rapor almış.

Proaktif moderasyon miktarı geçen senenin aynı dönemine göre 9 kat arış göstermiş, bu da olumsuz içeriklerin henüz oyunculara ulaşmadan engellenebilmesine olanak sağlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum