Y: The Last Man Dizisi İptal Edildi

Her çizgi roman uyarlaması kalıcı olamıyor

Çizgi roman uyarlamaları ekranı domine etmeye devam ederken yaprak dökümleri de yaşanıyor. Vertigo'nun Y: The Last Man çizgi romanı da geçtiğimiz dönemde dizi olarak yayın hayatına başlamıştı. Ancak daha ilk sezon bitmeden dizinin iptal edildiği haberi geldi. Geçtiğimiz ay Hulu üzerinden yayınlanmaya başlayan Y'nin açılış skorları da fena değildi. Rotten Tomatoes'da %70 izleyici notuna sahip olan dizinin iptal kararını dizide yürütücü olarak görev alan Eliza Clark paylaştı. 

Sosyal medya üzerinden, "Y: The Last Man'in ikinci sezonuyla devam etmeyeceğini öğrendik. Hayatım boyunca hiçbir hikayeye bu kadar bağlanmamıştım. Y: The Last Man, cinsiyet üzerine baskıcı sistemlerin nasıl kişilik şekillendirdiğini anlatıyordu. Ekibimizde farklı cinsiyetlerden muhteşem sanatçılar yer alıyordu. Yapımın her köşesinde bir kadın görebiliyordunuz. Tüm ekip koordineli bir şekilde çalışıyordu. Bu dizi hayatımda çalıştğım en organize, yaratıcı olarak tatmin edici ve en muhteşem şeydi. Hiçbirimiz bitmesini istemiyorduk." diyen Clark üzücü sonu açıkladı.

Çizgi roman olarak Y'nin bulunduğu konum üç aşağı beş yukarı Clark'ın dedikleriyle paraleldi. Ancak her dizi uyarlaması orijinal eserin ruhunu yaşatamıyor. Hele işin içine ticari kaygılar ve reyting de girince şu dönemde stüdyoların iptal kararı alması normal. En azından günün sonunda Clark ve arkadaşlarının kendi aralarında gururla bakabileceği bir ilk sezon olacak. Bir daha Y: The Last Man'i ekran önünde görüp, görmeyeceğimiz ise ayrı bir muamma konusu. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum