Yakuza: Like A Dragon’un PS4 Kayıtları PS5’e Taşınamayacak

Peki ama neden?

Yakuza: Like A Dragon, bizler için de sonunda çıkış yapacak, 10 Kasım’da kendisiyle buluşacağız. Yakuza serisini seven herkesin merakla beklediği bir oyun olduğuna şüphe yok. En azından Xbox cephesi için yeni nesil konsolun çıkış oyunu olması da güzel bir detay oldu. Bu noktada belki akıllara şu soru gelebilir: Acaba nesiller arasında ücretsiz güncelleme imkanı verilecek mi?

Geliştirici ekip Ryu Ga Gotoku Studio, Twitter hesaplarından yaptıkları bir açıklamayla, oyunun ücretsiz olarak yeni nesil konsollara güncelleneceği bilgisini de paylaştı. Hatta oyunun sadece dijital kopyası için geçerli değil bu güncelleme, fiziksel kopyasını satın alanlar da oyunu dijital olarak yeni nesil versiyonuna güncelleyebilecekler; RGG Studio bu noktaya da açıklık getirdi.

Lakin PlayStation cephesindeki güncelleme ile ilgili bir sorun söz konusu. Xbox’ta kayıt dosyalarınız nesiller arasında uyumlu iken, PS4 kayıt dosyalarının PS5’e aktarılamayacağı açıklandı.

Benzer bir durum Spider-Man: Miles Morales için de geçerli; oyunu ücretsiz olarak PS5 versiyonuna güncellemek mümkün olacak ancak kayıt dosyaları transfer edilemeyecek.

Açıkçası bu çok da anlam veremediğim bir durum. Microsoft yeri geliyor Play Anywhere ile PC ve konsol arasında bile geçişe imkân veriyor (ki Yakuza: Like a Dragon için de bu geçerli olacak, PC’de başlayıp Xbox One’da devam edip sonra Series X’e geçiş yapabileceksiniz mesela). Ama görülen o ki, Sony’nin böyle bir planı yok; PS5’te her şeye sıfırdan başlamak gerekecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum