Yeni Assassin’s Creed Oyunu Legion'ın 2020’de Gelebileceği İddia Ediliyor

İtalya'ya mı dönüyoruz acaba?

Assassin's Creed serisi, oyun dünyasının önemli markalarından birisi malumunuz. Tökezlemeye başladığının düşünüldüğü sıralarda Origins ve Odyssey ile seriyi tekrar canlandırmayı başardı Ubisoft. Haliyle bir sonraki adım da merak ediliyor; serinin takipçileri bir yandan Assassin's Creed Odyssey ile maceralarına devam ederken, bir yandan da yeni oyunun ne zaman geleceği üzerine tahminlerde bulunuyor.

4Chan üzerinden paylaşılan bir iddiaya göre yeni oyunu önümüzdeki yıl görebiliriz. Kod adının Legion olduğu ileri sürülen oyun, hem mevcut hem de sonraki nesil konsollar için geliştirilmekteymiş.

Legion'ın İtalya'da geçeceği, İmparator Marcus Aurelius'un ardından tahta çıkan oğlu Commodus'un mücadelesine ve onu takip eden "Beş İmparator Yılı" olarak adlandırılan döneme şahitlik edeceğimiz bir oyun olacağı söyleniyor. Pertinax, Didius Julianus, Pescennius Niger, Clodius Albinus ve Septimius Severus'un taht mücadeleleri ile geçtiği için M.S. 193, Beş İmparator Yılı olarak adlandırılıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere çok çalkantılı bir dönem. İç savaş, suikastlar, entrikalar, ihanetler almış başını gitmiş; tam da bir Assassin için uygun ortam değil mi :)

Oyunda yine iki karakterden, Cassius ve Lucia, birini seçeceğimiz ve bu karakterlerin Origins ve Odyssey'deki karakterler ile soy bağı bulunduğu söyleniyor. Esas hikayenin hangi karakter üzerinden ilerleyeceğine ilişkin bir bilgi yok, ancak Odyssey'den alıştığımız üzere hangisini seçersek seçelim benzer bir hikaye akışı söz konusu olacakmış. Yine tahmin edilebileceği üzere rol yapma öğeleri de bulunacakmış oyunda. Kelle avcısı ve kült sistemi de oyunda yer alacakmış, tabii bir miktar değişiklikle. İddiaya göre bu oyun "Ancient Trilogy" olarak adlandırılan üçlemedeki hikayeyi tamamlayacak oyun olacak.

Her zamanki gibi bu iddialara da temkinli yaklaşmakta fayda var. Kotaku'dan Jason Schreier da bu şekilde düşünüyormuş ve iddiaların çok da geçerli olmadığı kanaatindeymiş. Bu işi ilginç kılan bir detay ise aynı kaynaktan gelen Watch Dogs 3 iddialarının doğru olabileceğini söylemesi. Aynı kaynağın Watch Dogs 3 için tutarlı bilgiler verip Assassin's Creed konusunda hata yapması garip görünüyor. Ama elde başkaca bir bilgi bulunmadığından fazla yorum yapabilecek durumda değiliz ne yazık ki.

Eğer, yeni Assassin's Creed oyunu iddia edildiği üzere 2020'de çıkacaksa, hakkında yeni bilgiler edinmek için bir süre daha beklememiz gerekecek gibi. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum