Yeni DVO Last Oasis Yoğun İlgiyi Kaldıramadı, Sunucular Şimdilik Kapatıldı

İsteyen herkese para iadesi yapılacak

Donkey Crew'un hayatta kalmaya dayalı devasa online oyunu Last Oasis, 26 Mart tarihinde erken erişime girdi. Bir anda Steam'in en çok satanlar listesine adını yazdıran oyun, bu kadar yoğun ilgiyi kaldıramayınca daha ilk dakikadan itibaren bağlantı sorunları yaşamaya başladı. Geliştirici ekibin de kabul ettiği üzere Perşembe günü beklenmedik sorunlar ortaya çıkmış ve ana sunucuları çakılarak oyuncuların oyuna bağlanmasına engel olmuş. Giriş yapmayı becerebilenler oyunda kalabilmiş ama diğer oyuncular ana menüyü geçmeyi bir türlü başaramamış. Hikayenin bu kısmı bana World of Warcraft'ın her yeni genişleme paketinde gece yarısı yaşananları anımsattı :)

Donkey Crew sorunu çözmek için geceli gündüzlü çalışsa da hafta sonu boyunca da bir ilerleme kaydedemediler. Sorunu ne zaman çözebileceklerini de anlayamayınca çareyi sunucuları bir hafta için kapatmaya ve isteyen oyunculara para iadesi yapmakta buldular.

"Koddan sorumlu programcılarımız sorunu çözmek için hiç durmadan çalışıyorlar ve artık biraz uyumaları gerek. Neden yüklenme testlerimizde bu soruna dair bir uyarı çıkmadığını ve neyin yanlış gittiğini iyice araştırmamız, sonra da çözmemiz gerekiyor" diyor ekip. "Çoğunuzun da söylediği gibi bir Erken Erişim oyunu bu şekilde çıkış yapmamalı, buna tamamen katılıyoruz" diyen Donkey Crew, isteyen her oyuncuya para iadesi yapılacağını söylüyor ve bu da Steam'in "2 saatten az oynamış olmak" politikasına tabi olmayacak. Yani oyunu kaç saat oynamış olursanız olun paranızı geri alabileceksiniz.

Genelde bu tür çok oyunculu oyunların Erken Erişim başlangıçlarında daha önce ön görülememiş sıkıntılar olabiliyor, Anthem gibi büyük oyunlarda bile çıkışların ne kadar sancılı olduğunu görmüştük. Ancak Donkey Crew'un sorunu tespit edememiş ve sunucuları toparlayamamış olması ciddi bir sorun.

YORUMLAR
crusader-35
31 Mart 2020 17:11

Hep aynı Terane !

Parolamı Unuttum