Yeni Game of Thrones Kitabı The Winds of Winter, 2020'de Yayınlanabilir

George R.R. Martin dizi bitince kitaba hız verdi anlaşılan

Air New Zealand havayolu firması ile George R.R. Martin arasındaki esprili bir mesajlaşma bizlere yeni kitabın çıkış tarihi vermiş olabilir sevgili Oyungezerler. Biliyorsunuz Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin (ya da bizde daha çok bilinen şekliyle Taht Oyunları serisinin) yeni kitabı Kış Rüzgarları'nı yıllardır bekliyoruz. Bir önceki kitap Ejderhaların Dansı'nın üzerinden neredeyse 8 yıl geçti ve bu gerçekten de çok uzun bir süre.


Air New Zealand, Martin'e kitabını bitirebilmesi için Yeni Zelanda'ya ücretsiz uçuş teklif etti. "Kilometrekare başına sadece altı kişi düşüyor ve ilham alabilececeğiniz nefis manzaralar var" diyen firmaya Martin kendi blogundan cevap verdi ve teklfini çok cazip olduğunu, daha önce Yeni Zelanda'da bulunup çok da keyif aldığını söyledi. "Yeni Zelanda'yı seviyorum. Beni ikna etmenize gerek yok" diyen Martin, sözlerine "Yeni Zelanda'nın dikkatimi çok fazla dağıtacağından çekiniyorum, en iyisi mi beni şimdilik Westeros'ta bırakın" diye devam etmiş.

George R.R. Martin, 2020 yılında Wellington'da düzenlenecek olan Dünya Bilim Kurgu Fuarı'na katılacak. İşte yazarın kitabın çıkış tarihiyle ilgili sözü de burada ortaya çıkıyor:

"Eğer Worldcon için Yeni Zelanda'ya geldiğimde elimde Kış Rüzgaları olmazsa, buradan yazılı olarak da beyan ediyorum ki beni Beyaz Ada'daki, o sülfürik asit gölüne yukarıdan bakan ufak bir kabine hapsedip kitabı bitirene kadar çıkmama izin vermeyebilirsiniz."

Kış Rüzgarları'nın ardından bizi bekleyen bir kitap daha var, onun da ismi Bahar Rüyası. George R.R. Martin, kitap serisinin sonu için HBO dizisinden farklı da olabilir, aynı da olabilir diyor ama aynı olursa yer yerinden oynar diye düşünüyorum, öyle bir hata yapacağını da sanmıyorum açıkçası.

YORUMLAR
osmanzi
23 Mayıs 2019 10:48

Aa bu big reveal'ini internete kaptırdıktan sonra üretim kanalları tıkanan yazar değil mi? :D Arkadaşlar, illa bir "R.R." okuyacaksanız "J.R.R."dan şaşmayın derim.

Odysseus
osmanzi
23 Mayıs 2019 22:18

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Odysseus
osmanzi
23 Mayıs 2019 22:18

JRR'ı ne kadar sevsem de GRRM'a biraz haksızlık yaptığını düşünüyorum Big Reveal'ı yapılacak karakterin toplam hikayede ki bölüm oranı %12 falan pek önemli bir kısmı değil bence.

osmanzi
Odysseus
24 Mayıs 2019 13:48

GRRM'i ben de severim; ama 19 yılda çıkartabildiği kitap sayısı 2. Dümdüz 2. Farkındaysan "kötü yazıyor" demedim, üretemiyor 2000'den beri dedim.Bir de şöyle bakalım, kabaca bakınca gördüğüm kadarıyla Jon Snow ile Tyrion arasındaki POV chapter farkı 5. Yanılmıyorsam Jon en çok POV'ye sahip ikinci karakter. Yani evet Oranı %12 ama Tyrion'ın oranı da %13. "%12" gözümüze küçük görünüyor diye majör bir karakter değilmiş gibi mi davranalım?


NcZ
22 Mayıs 2019 22:57

3 sene kitaba, 3 sene diziye odaklansa hiç sıkıntı çekilmeyecek gibime geliyor, galiba, sanırsam.

cenkerenkartal
22 Mayıs 2019 20:21

gerçekten çok kötü bir 8. sezon izledik.

Norrec_
22 Mayıs 2019 19:02

kış rüzgarlarını bilmem de son sezon ile rezil olan diziye çok üzüldüm. o kadar güzel yazılan karakterler bir anda harcandı resmeni, Daenerys akşam yattı sabah kalktı hitler oldu, jon snow adam ölüp dirildi tekrar sürgüne gitmek için, cercei gibi bir villain i birkaç tuğla parçası öldürdü.. şaka gibi..

zireaelciri
Norrec_
22 Mayıs 2019 20:43

Ki Cersei azıcık yana kaysa ölmeyecekmiş. Son sezon sitcom resmen.


Mehmet
Norrec_
22 Mayıs 2019 19:21

8 sene boyunca kurtarıcı olarak hazırlanan kadını bi bölümde kalleş yaptılar. Cersei gibi müthis bir villain'ı taş parcasına öldürttüler. yeminle biz yazsak daha kötüsü olmazdı.


Rigbone
22 Mayıs 2019 18:05

2020 mi? Ben kitabı çıkarmak için dizinin bitmesini beklediğini sanıyordum 2020 nedir yav birde çıkışı da kesin değil. Anlaşıldı kitap serisine başlamak için nereden baksan bir 5 sene daha var.

Maximen
Rigbone
22 Mayıs 2019 22:07

E dizinin bitmesini beklemiş işte dizi biter bitmez çıkartacak hali yok 2020 de duyrulur 2020'nin sonlarına doğru kitap çıkışını yapar bu adamın diziyle anlaşma yapmadığını sanan insanlar olduğu bana hala gülünç geliyor.

Rigbone
Maximen
22 Mayıs 2019 23:08

Sen gel birde onu yeni kitabını 8 sene bekleyenlere sor. Tabi ki de anlaşma yapmıştır ama dizi bittikten en azından 1 yıl sonra yeni kitabı çıkarmanın da savunulacak bir yanı yok. Üstelik insanlar hali hazırda bu kadar zaman beklemişken.


Parolamı Unuttum