Yeni Hareketli Oyun Sistemi: Delta Six

Sıkı FPS oyuncularına cennet vaad etmek

Yeni nesil konsolların hemen öncesinde bir Kickstarter sona erdi aslında. %198 başarıyla sonuçlanan bu Kickstarter projesi biz oyunculara uzun süredir beklenen gerçekçi, tepki süresi az ve multiplatform bir hareket kontrol kolu vaad ediyor. Bayanlar baylar, Delta Six'e merhaba deyin!

Kickstarter'ın sahibi David Kotkin, daha önce DEF-CON F4 Avanger kontrol kolunda elde ettiği başarının ardından hareket algılayıcılı oyunlara bulaşmaya karar vermiş. Wiimoteve PS Move'un açtığı yolda gerçekçi görünen, "Core" oyuncu kitlesine hitap eden bir aksesuarın eksikliği ile Delta Six'e yönelmiş.

Delta Six, gerçek bir tüfek gibi görünen, multiplatform bir kontrol cihazı. Yani Xbox 360, PS3, PC ve hatta düzgün şekilde güncellenirse yeni nesil konsollarda da çalışabilecek bir sistem. Çünkü açık kaynak kodlu, altyapısı da Arduino ile yazılmış durumda.Her ne kadar bazı kaynaklarda "Yeni nesil konsollarda da çalışıyor" dense de, bunun için öncelikle uygun şekilde programının düzenlenmesi lazım. O nedenle kesin konuşamıyoruz Oyungezer ekibi olarak.

Görüntü konusunda da, yapımcılar uymaları gereken bazı kurallar sebebiyle silahın son halinde namlusunun turuncu olacağını belirtiyorlar. Ayrıca alternatif bir beyaz renk de yine piyasaya sunulacakmış.

NELER YAPABİLİYOR

Delta Six, hareketinizi silahın pozisyonunu çevirerek kontrol ediyor. Silahı yanlara yatırarak sağ ve sola adım, ileri iterek ya da geri çekerek ise bu yönlere hareketinizi sağlıyor. Bunun dışında kızılötesi bir kontrol sayesinde, zoom yapmak istediğinizde kafanızı vizöre yaklaştırıyorsunuz. Sanki gez göz arpacık üçlemesini sıraya sokmak ister gibi. Bir anda silahınızın dürbünü aktif oluyor.

Ayrıca yakın dövüş becerileri için silahın dipçiğini yan çevirmeniz yeterli, böylece oyundaki düşmanlara benzer animasyonla (tabi oyun yakın dövüş için başka bir sistem kullanıyorsa bilemeyiz) vuruyorsunuz.

Yapısında titreşim olan, gerçek silahlardaki tepmeyi mümkün olduğunca sağlamaya çalışan ve kabzasında oyun içinde kullanılacak tuşları olan bir sistem olduğunu da unutmamak lazım.

Bütün bu anlattıklarımızı bir de kendi gözünüzle görmek istiyorsanız, buyrun:

Delta Six, çok az olan tepki süresiyle sıkı oyuncuları hareket algılıyıcıların dünyasına sokabilir. Gerçi Sony, bu işi Sharpshooter sistemi ile bir nebze yapmıştı. Ama silahınızın ucunda parlayan kocaman bir top olması işleri pek kolaylaştırmıyor. Her ne kadar hareket edişin bir analog ile sunulmasını tercih etsek de, Delta Six oldukça ihtişamlı görünüyor.

Bu ihtişama yakışan bir de fiyatı var tabi kendisinin ne yazık ki. Kickstarter bittiği için, ön siparişi site üzerinden yapabiliyorsunuz. Ön sipariş fiyatı 225$ şu anda, satış fiyatı ise 299$ olacakmış. Türkiye'ye getirilir mi, getirilirse de fiyatı ne olur bilmiyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum