Yeni MMORPG Corepunk, Diablo'yla Ultima Online'ı Birleştirmeyi Hedefliyor

Fragmanı çok iyi olmuş

Artificial Core, Diablo ve Ultima Online mekaniklerini tek bir çatı altında birleştirmeyi hedeflediği yeni MMORPG oyunu Corepunk'ı duyurdu. Oyun isminden de anlayabileceğiniz üzere bir bilimkurgu evreninde geçiyor ama içerisinde bolca da fantastik öğeler göze çarpıyor.

Duyuruya eşlik eden oynanış videosunda da görüldüğü gibi oyunda çok farklı bölgeler bulunacak, kalabalık, ışıl ışıl metropollere de, kervan geçmeyen bir çölün ortasındaki kamp alanlarına da gideceğiz. Başka DVO oyunlarının aksine, oyun hikaye görevlerini belli bir sıra takip etmenizi gerektirmeden almanıza da olanak verecekmiş ama onu tam olarak nasıl yapacaklarını anladığımı söyleyemem :)

Artificial Core'un açıklamasında beş yıllık bir süreç içerisinde ekiplerini 100 kişinin üzerine çıkardıkları yazıyor, bu da oyun üzerinde oldukça uzun zamandır çalıştıklarını gösteriyor.

Videodan gördüğümüz kadarıyla ilk etapta birbirinden tamamen farklı 12 karakter bulunacak ve tüm karakterler farklı savaş stillerine ve yeteneklere sahip olacaklar. Elbette her karakter kendi içinde de farklı yetenek ağaçları sayesinde kişiselleştirilebilecek. Oyunda kapsamlı bir ekonomi sistemi de bulunacakmış, bu da Ultima Online'da olduğu gibi meslekleri de ön plana çıkaran özelliklerden biri.

Unity Engine kullanılarak geliştirilen oyunun planlanan çıkış tarihi ise 2020'nin son çeyreği olarak açıklandı.

Videonun gerçekten çok iyi göründüğünü ve üzerinde iyi çalışıldığını düşünüyorum. Ama bakalım oyun da aynı şekilde güzel olacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum